Το Μουσείο της Alfa Romeo ανοίγει και πάλι τις πύλες του
Το Μουσείο της Alfa Romeo είναι έτοιμο να καλωσορίσει το κοινό με ασφάλεια, ανήμερα της επετείου για τα 110α γενέθλια της μάρκας.

Το Μουσείο της Alfa Romeo ανοίγει και πάλι τις πύλες του

Η επαναλειτουργία του θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η ιταλική φίρμα συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής.

Σε λίγες ημέρες το Μουσείο της Alfa Romeo θα είναι και πάλι προσβάσιμο για το κοινό. Για την ακρίβεια θα επαναλειτουργήσει στις 24 Ιουνίου, ανήμερα μιας σημαντικής επετείου για την ιταλική φίρμα, η οποία συμπληρώνει 110 χρόνια από την ίδρυση της.


Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμη και μια πολύ ξεχωριστή έκπληξη για τους επισκέπτες του Μουσείου, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και χώρους στους οποίους μέχρι σήμερα είχαν πρόσβαση μόνο τα μέλη του προσωπικού.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουσείου της Alfa Romeo οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στα «παρασκήνια» του, τα οποία κρύβουν ορισμένους «θησαυρούς».


Οι εν λόγω χώροι περιλαμβάνουν τους δύο ορόφους όπου βρίσκονταν τα γραφεία της διοίκησης της μάρκας και σήμερα φιλοξενούν τα «παρασκήνια» του Μουσείου. Σε αυτούς τους ορόφους φυλάσσονται εκτός των άλλων:


- 150 οχήματα


- Δεκάδες κινητήρες από αυτοκίνητα, θαλάσσια σκάφη και αεροσκάφη


- Εκατοντάδες μοντέλα αυτοκινήτων, βραβεία και έργα τέχνης


- Ένα αγωνιστικό σκάφος θαλάσσης και πολλά ακόμα μοναδικά αντικείμενα

 

Το Μουσείο της Alfa Romeo ανοίγει και πάλι τις πύλες του
Στα ενδότερα του Μουσείου της Alfa Romeo φιλοξενούνται ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά οχήματα της ιταλικής φίρμας.


Όλα τα παραπάνω τα οποία μέχρι σήμερα φυλάσσονταν μακριά από τα μάτια του κοινού, αποτελούν έναν πραγματικό θησαυρό τον οποίο η Alfa Romeo θα αποκαλύψει για πρώτη φορά στους επισκέπτες του Μουσείου.


Για να γιορτάσουν τα 110α γενέθλια της αγαπημένης τους μάρκας, οι φίλοι της Alfa Romeo θα μπορέσουν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα τους στην πίστα του Μουσείου στις 24 Ιουνίου. Την ίδια στιγμή θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τη νέα Giulia GTA, την έκδοση περιορισμένης παραγωγής του δυναμικού μοντέλου που δημιουργήθηκε με αφορμή την 110η επέτειο από τη γέννηση της ιταλικής φίρμας.


Παράλληλα το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί μετά τα γενέθλια, δηλαδή στις 27 και 28 Ιουνίου, η Alfa Romeo έχει ετοιμάσει ειδικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα παρουσιαστούν σε βάθος οι ιστορίες του πρωτότυπου Spider Monoposto και της 164 Q4.


Ειδικότερα στην περίπτωση του 4κίνητου sedan, θα εκτίθεται και μοντέλο του αυτοκινήτου σε τομή, έτσι ώστε το κοινό να ανακαλύψει όλα τα χαρακτηριστικά του πρωτοποριακού συστήματος μετάδοσης.

 

Το Μουσείο της Alfa Romeo ανοίγει και πάλι τις πύλες του
Στην περίπτωση της ιστορικής Alfa Romeo 164 Q4 θα εκτίθεται και μοντέλο του αυτοκινήτου σε τομή.


Να σημειωθεί ότι το Μουσείο της Alfa Romeo στο Αρέζε αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες:


- Timeline: αφιερωμένη στη βιομηχανική ιστορία της μάρκας.


- Bellezza: αφιερωμένη στο στιλ, το desing και το lifestyle.


- Velocità: αφιερωμένη στη σύνθεση της τεχνολογίας, του σπορ χαρακτήρα και της οδηγικής απόλαυσης.


Κατασκευασμένο το 1976 και πλήρως ανακαινισμένο το 2015, το Μουσείο της Alfa Romeo έχει προετοιμαστεί ώστε να καλωσορίσει το κοινό με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία τόσο των επισκεπτών, όσο και των εργαζομένων.


Στην είσοδο θα ελέγχεται η θερμοκρασία των επισκεπτών και σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος εξ αυτών έχει υψηλότερη από το κανονικό, θα του ζητείται ευγενικά να προγραμματίσει την επίσκεψη του σε μια νέα ημερομηνία.


Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προσώπου, ενώ ειδικές σημάνσεις θα υπενθυμίζουν την τήρηση των ασφαλών αποστάσεων. Η συνολική έκταση του Μουσείου ξεπερνά τα 6.000 τετραγωνικά μέτρα και οι μεγάλοι εξωτερικοί χώροι εξασφαλίζουν τις συνθήκες για μια ασφαλή, χωρίς συνωστισμό, επίσκεψη.

 

Το Μουσείο της Alfa Romeo ανοίγει και πάλι τις πύλες του
Για τα 110α γενέθλια της Alfa Romeo, οι φίλοι της ιταλικής φίρμας θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην πίστα του Μουσείου.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ