8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη
Μουσείο Enzo Ferrari

8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη

Είθισται το αυτοκίνητο να αποτελεί το βασικό μεταφορικό μας μέσο σε κάθε λογής εξόρμησή μας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, οπότε το ταξίδι γίνεται για να γνωρίσουμε από κοντά την ιστορία της αυτοκίνησης.

Όσοι έχετε επισκεφτεί κάποιο μουσείο αυτοκινήτου είτε στο εξωτερικό είτε στη χώρα μας, έχετε απολαύσει από κοντά την εξελικτική πορεία, την ιστορία και το όραμα της αυτοκίνησης. Όσοι δεν έχετε βιώσει την εν λόγω εμπειρία, μην το αναβάλλετε άλλο! Εμείς επιλέξαμε τα οκτώ πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μουσείων αυτοκινήτου στον κόσμο, τα οποία θα σας συναρπάσουν τόσο με την ιστορία όσο και με την πλούσια συλλογή τους, και σας τα παρουσιάζουμε.

 

Μουσείο Enzo Ferrari

8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη

 

Το Μουσείο Enzo Ferrari βρίσκεται στη Modena της Ιταλίας και από το 2012 μας ξεναγεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στα άδυτα της ιστορίας της ιταλικής φίρμας. Το «αλογάκι» της Scuderia σε περιμένει επί της ουσίας στο σπίτι του ιδρυτή της, όπου υπάρχουν προσωπικά του αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία μια τεράστια συλλογή με Ferrari όλων των δεκαετιών, σε ένα κτίριο 54.000 τετραγωνικών μέτρων.

 

Μουσείο BMW

8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη

 

Η premium γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εγκαινίασε το μουσείο της το 2008 στο Μόναχο. Στις εγκαταστάσεις του ο επισκέπτης βλέπει θρυλικά μοντέλα της BMW, μοτοσικλέτες, έως και αεροπλάνα! Η ιδιαίτερα μεγάλη έκθεση αυτοκινήτων επεκτείνεται σε 25 εκθεσιακούς χώρους, ωστόσο την παράσταση κλέβει το design του μουσείου, το οποίο είναι βγαλμένο από το μέλλον!

 

Μουσείο Mercedes-Benz

8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη

 

Το Μουσείο της Mercedes-Benz σε περιμένει στη Στουτγκάρδη με πάνω από 160 μοντέλα όλων των δεκαετιών, ξεκινώντας από το 1886. Στα 178.000 τετραγωνικά μέτρα της έκθεσης θα μπορέσεις να δεις από κοντά το πρώτο τρίκυκλο στην ιστορία, διαχρονικά μοντέλα από διάσημες προσωπικότητες, ενώ θα έχεις τη δυνατότητα να βρεθείς στον προσομοιωτή του μονοθέσιου του Lewis Hamilton στη Formula 1!

 

Μουσείο Storico Alfa Romeo

8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη

 

Οι Alfisti είναι γνωστοί για το πάθος τους για τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας, οπότε ένα ταξίδι στην Arese της Ιταλίας για μια περιήγηση στο Μουσείο Αυτοκινήτου της Alfa Romeo αποτελεί κάτι παραπάνω από διακαή πόθο. Εκεί θα δεις να ζωντανεύει μπροστά σου η ιστορία της φίρμας, ενώ θα μπορέσεις να κατανοήσεις και να δικαιολογήσεις την υπέρμετρη λατρεία των Alfisti για την αγαπημένη τους μάρκα.

 

Μουσείο Lamborghini

8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη

 

Σε σχέση με το όνομα και την ιστορία της ιταλικής φίρμας, το μουσείο της δεν είναι τόσο μεγάλο σε έκταση, ωστόσο η σημασία της εν λόγω έκθεσης δεν μπορεί να μετρηθεί σε τετραγωνικά μέτρα. Έτσι, λοιπόν, στο Μουσείο της Lamborghini θα πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι στον χρόνο και θα ενημερωθείς για την εξελικτική πορεία των supercars από πρώτο χέρι!

 

Μουσείο Porsche

8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη

 

Η ζωντανή ιστορία της αυτοκίνησης φιλοξενείται στο εντυπωσιακό Μουσείο της Porsche, λίγο έξω από τη Στουτγκάρδη στη Γερμανία. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ανακαινίστηκε το 2009. Στο μουσείο της γερμανικής φίρμας θα απολαύσεις πάνω από 80 αγωνιστικά μοντέλα και δεκάδες σπορ διθέσια, τα οποία σίγουρα θα λατρέψεις, ακόμα κι αν δεν είσαι φαν της Porsche.

 

Μουσείο Αυτοκινήτου Μιλούζ

8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη

 

Το γαλλικό μουσείο αυτοκινήτου κερδίζει τις εντυπώσεις με τη μεγάλη και ιστορική συλλογή του. Δεκάδες αυτοκίνητα κοσμούν την έκθεση του κρατικού μουσείου, μεταξύ αυτών και η ακριβοθώρητη Bugatti Royale, αρκετά οχήματα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και μονοθέσια της Formula 1.

 

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

8 ιστορικά μουσεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη

 

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις στο εξωτερικό για να επισκεφτείς ένα αξιόλογο μουσείο αυτοκινήτου. Αυτό συμβαίνει και στη χώρα μας με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και διαθέτει πάνω από 110 εκθέματα με οχήματα του 19ου και του 20ού αιώνα.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon