Το ιστορικό «ληξιαρχείο» της Alfa Romeo γιορτάζει 60 χρόνια ζωής
To Alfa Romeo Documentation Centre στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το μουσείο της ιταλικής μάρκας (Museo Storico Alfa Romeo).

Το ιστορικό «ληξιαρχείο» της Alfa Romeo γιορτάζει 60 χρόνια ζωής

Το Alfa Romeo Documentation Centre βρίσκεται εντός του μουσείου της ιταλικής φίρμας στο Arese και περιλαμβάνει «θησαυρούς».

Με το Alfa Romeo Documentation Centre τα ιστορικά αρχεία της ιταλικής εταιρείας, βρίσκονται σε ασφαλή «χέρια». Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μηχανολογικά σχέδια, φωτογραφικό υλικό, καθώς και προωθητικό υλικό από τα μοντέλα παραγωγής ή τους αγώνες που συμμετείχε η Alfa Romeo.


Η πρώτη καταγραφή του Alfa Romeo Documentation Centre είναι το έγγραφο σύστασης της A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), το οποίο έχει ηλικία σχεδόν 120 χρόνων (24 Ιουνίου 1910). Η έδρα του Documentation Centre βρίσκεται πλέον στο Arese, στον ίδιο χώρο που στεγάζεται και το μουσείο της μάρκας (Museo Storico Alfa Romeo).

 

Η πρώτη καταγραφή που έλαβε χώρα στο Alfa Romeo Documentation Centre, είναι το έγγραφο σύστασης της A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili).


Οι εγκαταστάσεις του μουσείου και του Documentation Centre διαθέτουν αντίστοιχα ιδιαίτερη ιστορία. Το φουτουριστικό κτίριο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 18 Δεκεμβρίου του 1976 στο Arese, μια περιοχή στα περίχωρα του Μιλάνο όπου ήταν τα κεντρικά γραφεία και παράλληλα μία από τις μονάδες παραγωγής της Alfa Romeo.


Η ιδέα για τη δημιουργία ενός μουσείου ήταν αρκετά παλαιότερη, αφού ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας (1946-1969) Orazio Satta Puliga, πρότεινε τη δημιουργία ενός χώρου όπου θα μπορούσε να φιλοξενηθεί η ιστορία και η φιλοσοφία της Alfa Romeo.


Μετά από σειρά αναβολών και ενώ το προσωπικό της μάρκας εργαζόταν διασώζοντας και αναπαλαιώνοντας για περισσότερα από 20 χρόνια αυτοκίνητα και ιστορικά αντικείμενα, εν τέλει τη δεκαετία του '70 αποφασίστηκε η δημιουργία του μουσείου στο Arese.


Τέλος, για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι το Museo Storico Alfa Romeo καλύπτει επιφάνεια 4.800 τετραγωνικών μέτρων, ενώ φιλοξενεί σε μόνιμη βάση περισσότερα από 250 αυτοκίνητα από την τεράστια ιστορία της ιταλικής φίρμας.

 

Το ιστορικό «ληξιαρχείο» της Alfa Romeo γιορτάζει 60 χρόνια ζωής
Το φουτουριστικό Alfa Romeo Documentation Centre άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 18 Δεκεμβρίου του 1976 στο Arese.

 

Το ιστορικό «ληξιαρχείο» της Alfa Romeo γιορτάζει 60 χρόνια ζωής
Στα αρχεία του «ληξιαρχείου» της Alfa Romeo συναντάμε πλούσιο υλικό από τα μοντέλα παραγωγής ή τους αγώνες που συμμετείχε.

 

Το ιστορικό «ληξιαρχείο» της Alfa Romeo γιορτάζει 60 χρόνια ζωής
Στο Museo Storico Alfa Romeo φιλοξενούνται περισσότερα από 250 μοντέλα από την τεράστια ιστορία της ιταλικής φίρμας.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ