Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ και τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας θα χρησιμοποιεί από τον επόμενο χρόνο για τις μετακινήσεις του ένα ηλεκτρικό όχημα με ηλιακά πάνελ οροφής και χαλάκια από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια!

 

Βάση του νέου Popemobile θα αποτελέσει το μοντέλο Fisker Ocean, στο οποίο θα προστεθεί ένα γυάλινο αναδυόμενο κουβούκλιο. Μέσα από αυτό θα μπορεί να χαιρετά ο Πάπας με ασφάλεια τα πλήθη των πιστών, ενώ στην οροφή έχουν τοποθετηθεί ηλιακά πάνελ για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα με ενέργεια.

 

 Με ηλιακή ενέργεια το επόμενο αυτοκίνητο του Πάπα Φραγκίσκου
Το Fisker Ocean του Πάπα θα διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και αναδυόμενο κουβούκλιο.

 

Οι ιδρυτές της εταιρείας Fisker, Χένρικ Φίσκερ και Γκέετα Γκούπτα-Φίσκερ, συναντήθηκαν μάλιστα πρόσφατα με τον προκαθήμενο των Ρωμαιοκαθολικών χριστιανών και του παρουσίασαν οπτικό υλικό από το επόμενο όχημά του. Ο Χένρικ Φίσκερ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Πάπα Φραγκίσκο και το γεγονός ότι «νοιάζεται και προβληματίζεται πολύ για το περιβάλλον και για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τις μελλοντικές γενιές».

 

 Με ηλιακή ενέργεια το επόμενο αυτοκίνητο του Πάπα Φραγκίσκου
Oι ιδρυτές της Fisker δείχνουν στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας φωτογραφίες του μελλοντικού του οχήματος.

 

Η Fisker σχεδιάζει να ξεκινήσει τον Νοέμβριο την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου SUV Ocean, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της αυστριακής εταιρείας Magna και θα κοστίζει γύρω στις 40.000 ευρώ. Εννοείται ότι το όχημα του Πάπα θα είναι αισθητά ακριβότερο, αν και δεν έχουν γίνει προς το παρόν κάποιες επίσημες ανακοινώσεις.

 

 Με ηλιακή ενέργεια το επόμενο αυτοκίνητο του Πάπα Φραγκίσκου
Ο θρησκευτικός ηγέτης των καθολικών χρησιμοποιεί από το 2019 το μοντέλο υδρογόνου Toyota Mirai.

 

Πάντως και το σημερινό όχημα του Πάπα Φραγκίσκου είναι οικολογικών προδιαγραφών, καθώς ο θρησκευτικός ηγέτης των καθολικών μετακινείται τον τελευταίο χρόνο με ένα υδρογονοκίνητο Toyota Mirai, στο οποίο έχουν γίνει οι απαιτούμενες μετατροπές για την ασφάλεια του υψηλού επιβάτη του.