Smart EQ: Η επιτομή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Το Smart EQ ξεχωρίζει με τον εμβληματικό σχεδιασμό του και τις εξαιρετικά πρακτικές εξωτερικές διαστάσεις που το αναδεικνύουν σε δεινό κυνηγό κάθε ελεύθερου τετραγωνικού εκατοστού εντός πόλης.

Smart EQ: Η επιτομή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Το Smart EQ αποτελεί τον ορισμό του ηλεκτροκίνητου μοντέλου πόλης, καθώς προσφέρει κορυφαία ευελιξία και απολαυστική αίσθηση οδήγησης, χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον, ενώ μπορεί να αποκτηθεί ευκολότερα χάρη στο άτοκο πρόγραμμα χρηματοδότησής του.

Η smart προωθεί τα μοντέλα της οικογένειας EQ με το σλόγκαν «All electric, now». Δεν πρόκειται για κάποιο διαφημιστικό πυροτέχνημα, αλλά ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα, καθώς η smart έγινε η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων παγκοσμίως που κατάργησε από την γκάμα της τους θερμικούς κινητήρες και στράφηκε αποκλειστικά, και ολοκληρωτικά, στην ηλεκτροκίνηση με την οικογένεια μοντέλων EQ. 


Η διορατική αυτή μετάβαση δεν ξενίζει, αφού η smart είχε επιδείξει και στο παρελθόν ανάλογο ριζοσπαστισμό, όταν ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και παρουσίασε το fortwo πρώτης γενιάς, που έφερε την επανάσταση στα μοντέλα πόλης.


Τώρα το επαναλαμβάνει με το smart EQ, που αποτελεί την επιτομή του αυτοκινήτου για μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον και αξιοποιεί ιδανικά όλα τα πλεονεκτήματα της τετρακίνησης. Παράλληλα, ξεχωρίζει με τον εμβληματικό σχεδιασμό του και τις εξαιρετικά πρακτικές εξωτερικές διαστάσεις που το αναδεικνύουν σε δεινό κυνηγό κάθε ελεύθερου τετραγωνικού εκατοστού εντός πόλης. Η ευρυχωρία για τον οδηγό και τον συνοδηγό είναι κορυφαία, ενώ στη διάθεσή τους βρίσκονται και αρκετοί πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα.

 

Δεν πρόκειται για κάποιο διαφημιστικό πυροτέχνημα, αλλά ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα, καθώς η smart έγινε η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων παγκοσμίως που κατάργησε από την γκάμα της τους θερμικούς κινητήρες και στράφηκε αποκλειστικά, και ολοκληρωτικά, στην ηλεκτροκίνηση με την οικογένεια μοντέλων EQ. 


Η αυτονομία της μπαταρίας του smart EQ fortwo coupé φτάνει έως τα 159 χιλιόμετρα με βάση τις τυποποιημένες μετρήσεις προδιαγραφών WLTP, αν και στην πράξη μπορεί να αυξηθεί, εφόσον ο οδηγός κινείται κυρίως στο φυσικό πεδίο δράσης του μήκους μόλις 2,69 μ. διθέσιου μοντέλου, δηλαδή στην πόλη, επειδή τότε ανακτά περισσότερη ενέργεια από τις συχνές επιβραδύνσεις και τα φρεναρίσματα. Πρόκειται για μια απόλυτα ικανοποιητική τιμή, η οποία καλύπτει τις μετακινήσεις ενός μέσου χρήστη για αρκετές ημέρες, ενώ η μπαταρία των 17,6 kWh διαθέτει το πλεονέκτημα της γρήγορης φόρτισης. Ειδικότερα με τον προαιρετικό φορτιστή 22 kWh αυξάνεις τη φόρτιση από 10% σε 80% μέσα σε μόλις σαράντα λεπτά! Να σημειώσουμε ότι η εργοστασιακή εγγύηση για την μπαταρία του αυτοκινήτου ανέρχεται σε οκτώ χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα.


Η καταπληκτική ευελιξία, η τέλεια ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, τα άνετα καθίσματα και η σταθερότητα σε στροφές και ευθείες δημιουργούν ένα γευστικό οδηγικό κοκτέιλ και αναδεικνύουν το smart EQ σε ένα απολαυστικό όχημα με οικολογικό χαρακτήρα, το οποίο δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα και άλλους ρύπους.

 

Smart EQ: Η επιτομή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Το smart EQ fortwo μπορεί να υπερηφανεύεται για τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες του.


Ο καινοτόμος χαρακτήρας του smart EQ fortwo coupé αποτυπώνεται και στην εφαρμογή smart EQ control, χάρη στην οποία συνδέεται με το smartphone του οδηγού του, ώστε ο τελευταίος να μπορεί να ελέγχει κάθε στιγμή την κατάσταση του αυτοκινήτου, τα επίπεδα φόρτισης και τις λειτουργίες connected car, όπως ο προκλιματισμός. Το cult μοντελάκι διευκολύνει με κάθε τρόπο την καθημερινότητα του οδηγού του, είτε με πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης του αυτοκινήτου μέσω πακέτων εξοπλισμού, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα του, είτε αναζητώντας θέση στάθμευσης μέσω εφαρμογής, είτε φωτίζοντας τη νύχτα σαν να είναι μέρα με την πολύτιμη συνδρομή των προαιρετικών προβολέων LED.

 

Aν και συμπαγών διαστάσεων, το smart EQ fortwo μπορεί να υπερηφανεύεται για τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες του με καινοτομίες όπως ο ανθεκτικότατος κλωβός ασφαλείας tridion, ο μεγάλος αριθμός αερόσακων, μεταξύ των οποίων και για τα γόνατα, η ενεργή υποβοήθηση φρεναρίσματος, αν οι ειδικοί αισθητήρες ραντάρ διαγνώσουν κίνδυνο σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα, και το σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων.


Αυτή η περίοδος προσφέρεται ακόμη περισσότερο για την απόκτηση ενός δίθυρου smart EQ coupé ή ενός τετράθυρου και τετραθέσιου forfour βασικής αξίας 26.267 ευρώ λόγω του άτοκου χρηματοδοτικού προγράμματος «Mercedes Benz Financial», με τη μηνιαία δόση να διαμορφώνεται στα 239 ευρώ. Επίσης, η ελληνική αντιπροσωπεία επιδοτεί την αγορά «έξυπνου» φορτιστή wallbox και προσφέρει δώρο ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη 1.400 χιλιομέτρων τον μήνα!

 

Smart EQ: Η επιτομή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Το cult μοντελάκι διευκολύνει με κάθε τρόπο την καθημερινότητα του οδηγού του

 

Smart EQ: Η επιτομή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.smart.com/gr/el/eq-fortwo

 

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ