Not Guilty Food: Όταν το food blogging γίνεται τέχνη

Not Guilty Food: Όταν το food blogging γίνεται τέχνη

Το notguiltyfood.gr έχει σκοπό να μας φέρει πιο κοντά στις ιδιαίτερες γεύσεις, μέσα από μοναδικές συνταγές, χωρίς τύψεις.

ADVERTORIAL

Το φαγητό υπήρξε ανέκαθεν μία μορφή τέχνης. Από τα μαγειρευτά, σπιτικά φαγητά που γνωρίσαμε στην παιδική μας ηλικία, μέχρι τις μοναδικές, μυστικές συνταγές που μας έδωσε η γιαγιά ή η μαμά μας και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μόνοι μας, όπως και τις ιδιαίτερες γεύσεις που απολαμβάνουμε στα αγαπημένα μας εστιατόρια.

 

Not Guilty Food: Όταν το food blogging γίνεται τέχνη
Bruschetta Με Prosciutto Και Σύκο. Πηγή: notguiltyfood.com

 

Η τέχνη του φαγητού έχει να κάνει όχι μόνο με τη διαδικασία, αλλά και τους ξεχωριστούς συνδυασμούς, την υφή, την όψη, την ανακάλυψη και τον πειραματισμό. Δεν έχει τόση σημασία αν το αποτέλεσμα θα είναι άρτιο - το σημαντικό είναι η αγάπη που μπαίνει μέσα στο μαγείρεμα του κάθε πιάτου, η αγάπη στην κάθε του λεπτομέρεια.

 

Βρισκόμαστε πάντα σε μία συνεχή αναζήτηση για ενδιαφέρουσες συνταγές που θα μας κάνουν να θέλουμε να μπούμε στην κουζίνα και απλά να δημιουργήσουμε. Ο,τι κι αν είναι αυτό - από κλασικές συνταγές με ένα ιδιαίτερο twist, μέχρι γλυκά, gourmet δημιουργίες για ξεχωριστά γεύματα και προτάσεις για art de la table.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Not Guilty Food (@not_guilty_food) στις

 

 

Γι' αυτό και μία πρόσφατη ανακάλυψη μας κέντρισε τόσο το ενδιαφέρον. Πρόκειται για το Not Guilty Food, ένα food blog από τη Βέσνα Ξανθοπούλου, που καλύπτει κάθε γευστική ανησυχία μέσα από φρέσκια θεματολογία και μία μεγάλη ποικιλία συνταγών και προτάσεων.

 

Αν χαρακτηρίζει κάτι τη φιλοσοφία του Not Guilty Food, είναι το ότι η αγάπη για το φαγητό δε χωρά τύψεις. Αυτή είναι, άλλωστε, και η φιλοσοφία της δημιουργού του - η Βέσνα Ξανθοπούλου μεγάλωσε μαζί με τη μαγειρική, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για να ανακαλύψει και να συνεχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό της καθημερινά. Με έμπνευση από τις δύο της πατρίδες, τη Σερβία και την Ελλάδα, η Βέσνα εμπλέκει επιρροές από τις δύο κουζίνες μέσα από υπέροχες μίξεις. Παράλληλα, η αγάπη της για τη μεσογειακή κουζίνα αποτελεί βασικό στοιχείο των συνταγών της στο Not Guilty Food, μέσα από σεβασμό για την ποιότητα των υλικών και το μέτρο. Όπως γράφει και η ίδια, «η δημιουργία και η απόλαυση της πιο τέλειας γεύσης με τα πιο αγνά και ευεργετικά υλικά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Not Guilty Food (@not_guilty_food) στις

 

 

Στο ξεχωριστό αυτό food blog, λοιπόν, μπορεί κανείς να βρει συνταγές με υλικά που η Βέσνα έχει «μεγαλώσει» στον κήπο της, όπως μία σαλάτα με ρόκα και ψητή κολοκύθα. Ταυτόχρονα, μπορεί να βρει συνταγές με βάση μοναδικά πιάτα από διάφορους σεφ του κόσμου, όπως και vegan, vegetarian και gluten-free συνταγές. Οι συνταγές αυτές προέρχονται μέσα από τα ταξίδια της δημιουργού του Not Guilty Food, τα οποία αποτελούν και την πηγή έμπνευσή της. Γι' αυτό, άλλωστε, υπάρχει και ξεχωριστή στήλη ειδικά αφιερωμένη στη τέχνη του food photography και food styling, όπου η αγάπη της Βέσνα για τη φωτογραφία έρχεται και δένει ιδανικά με την αγάπη της για το φαγητό. Μέσα από πολλά workshops και ιδιαίτερες εμπειρίες, τα αγαπημένα της πιάτα απέκτησαν εικόνα, που αργότερα έγινε το Not Guilty Food.

 

Not Guilty Food: Όταν το food blogging γίνεται τέχνη
Κρύα Σούπα Με Αγγούρι Και Αβοκάντο Πηγή: notguiltyfood.com

 

Επιπλέον, υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές συνταγές με διαφορετικές βάσεις στην κατηγορία των αλμυρών και όσο για εκείνους που ενδιαφέρονται και για ζαχαροπλαστική, θα βρουν εύκολες και νόστιμες συνταγές για μπισκότα και τάρτες, ανάμεσα σε άλλα. Το gourmet αλλά και το εποχιακό φαγητό έχουν την τιμητική τους, όπως και συμβουλές για το πώς να διατηρήσουμε ένα seasonal υλικό, όπως την αγκινάρα, φρέσκια, όλο τον χρόνο.

 

Not Guilty Food: Όταν το food blogging γίνεται τέχνη
Τιραμισού με φράουλες Πηγή: notguiltyfood.com

 

Στην κατηγορία Ornament & Crime, θα βρει κανείς δημιουργικές προτάσεις για το στήσιμο ενός τραπεζιού, οι οποίες ειδικά στις γιορτινές περιόδους, είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές, αλλά και χρήσιμες. 

 

Not Guilty Food: Όταν το food blogging γίνεται τέχνη
Forage Feast Photography - Provence Πηγή: notguiltyfood.com

 

Εκτός από τις μοναδικές συνταγές και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, στο Not Guilty Food θα βρει κανείς διάφορες ιδέες για food styling, όπως και εύκολες οδηγίες για την κάθε συνταγή. Ο συνδυασμός της τέχνης του φαγητού, δένει υπέροχα με την απλότητα της δημιουργίας, μέσα από ένα food blog που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.

 

Ακολουθήστε το Not Guilty Food στο Instagram για περισσότερες συνταγές.

 

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ