Είναι κάποιες μέρες που ξεκινούν και συνεχίζονται 'λάθος'. Είτε έχει όντως συμβεί κάτι άσχημο, είτε έχουν συσσωρευτεί μικρές αναποδιές, είτε είναι από τη φύση τους, δύστροπες, μυστήριες, 'στραβές'!

 

Πριν όμως βιαστείς να 'βαφτίσεις' μια ημέρα κακή (και άρα μοιραία να προβλέψεις την κακή της εξέλιξη) μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου μισή ώρα γκρίνιας και ύστερα να στραφείς σε μία από τις παρακάτω τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να αντιστρέψεις το κλίμα!

 

Το The/Thirty ζήτησε από ειδικούς στον χώρο της ψυχικής υγείας να προτείνουν τους δικούς τους αγαπημένους τρόπους για να κάνεις μια κακή ημέρα υπέροχη ξανά. Μεταξύ αυτών η Sheree Surdam, σύμβουλος στο κέντρο αποτοξίνωσης Mountainside η οποία δήλωσε πως "Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να απαλύνεις τα αρνητικά συναισθήματα είναι να βρεις τρόπους να δηλώσεις ευγνωμοσύνη. Οι τεχνικές που ενθαρρύνουν την αισιοδοξία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικές στη διαχείριση του στρες και παράλληλα προσελκύουν θετικές επιρροές στη ζωή μας".

 

Ανακάλυψε παρακάτω μερικές τέτοιες τεχνικές και θυμήσου τες την επόμενη φορά που περνάς μια κακή ημέρα. 

 

 

Κάνε μία λίστα 4-2-1

"Κάθε πρωί καθώς πηγαίνω στη δουλειά λέω δυνατά μια λίστα 4-2-1: τέσσερα πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων, δύο ανθρώπους ή καταστάσεις που θέλω να στείλω θετική ενέργεια και αγάπη και μία πρόθεση για την ημέρα που ξεκινά (συνήθως είναι να είμαι παρούσα σε κάθε στιγμή και να νιώθω γαλήνη)" λέει η Surdam. Το βράδυ πριν κοιμηθεί κοιμηθώ, λέει ξανά δυνατά 5 πράγματα που συνέβησαν μέσα στη μέρα, για τα οποία είναι ευγνώμων.

 

 

Γράψε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

"Ξεκίνησε ένα καθημερινό ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις τους ανθρώπους, τα μέρη και τις εμπειρίες που εκτιμάς πολύ" προτείνει η Surdam. "Αυτό θα σε βοηθήσεις να επικεντρωθείς όχι σε όσα σε αγχώνουν και σε στεναχωρούν αλλά σε όλα εκείνα που σου χαρίζουν ζωή". Αν η επιλογή της λίστας σού ταιριάζει καλύτερα, επίλεξε το παραπάνω tip.

 

 

Κάνε εθελοντισμό

Το πιο όμορφο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να απομακρύνεις το μυαλό σου από τα γεγονότα μιας κακής ημέρας είναι να γίνεις εσύ εκείνος που θα τείνει μια χείρα βοηθείας σε κάποιον που το χρειάζεται. "Ο εθελοντισμός μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου δίνοντας στην καθημερινότητά σου έναν ανώτερο σκοπό αλλά και μεγαλύτερη ενσυναίσθηση" λέει η Surdam.

 

 

Κάνε μία αντίστροφη bucket list

Αν έχεις συνηθίσει να κάνεις λίστες με στόχους, αυτή η ιδέα θα μοιάζει με μια πνοή φρέσκου αέρα. Η life coach Cindy Shaw προτείνει, όταν νιώθεις πεσμένος, να κάνεις μια λίστα για όλα όσα έχεις ήδη κάνει, επιτύχει και μάθει. "Μπορείς να κάνεις μια λίστα για όλη τη ζωή σου ή για τον τελευταίο μήνα ή χρόνο" λέει η Shaw. "Μπορείς να είσαι περισσότερο ή λιγότερο συγκεκριμένος. Αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος να σταματήσεις να επικρίνεις τον εαυτό σου και να περάσεις σε μια πιο εποικοδομητική και υγιή κατάσταση".

 

Με στοιχεία από το The/Thirty