LE MONDE: Σπουδές που αφορούν το μέλλον της ελληνικής Γαστρονομίας

LE MONDE: Σπουδές που αφορούν το μέλλον της ελληνικής Γαστρονομίας

Στην Ελλάδα η μαγειρική είναι μια παράδοση, είναι κομμάτι του πολιτισμού και τρόπος έκφρασης. Μιας έκφρασης που εμπεριέχει όλη τη δημιουργικότητα αλλά και τη φροντίδα που αποτυπώνονται σε ένα πιάτο. Και κυρίως εμπεριέχει αφοσίωση και πάθος γι' αυτό που κάνεις.

 

Όταν αυτό το πάθος θέλεις να γίνει καριέρα και η αφοσίωση να σε βρίσκει σε κάποια από τις πιο σημαντικές κουζίνες της σύγχρονης γαστρονομίας, τότε οι σπουδές στη LE MONDE είναι η γέφυρα που θα σε οδηγήσει από την ερασιτεχνική ενασχόληση στην επαγγελματική καταξίωση και από την έμπνευση στη δημιουργία του δικού σου προσωπικού στίγματος μέσα στον εστιατορικό χώρο.

 

LE MONDE: Σπουδές που αφορούν το μέλλον της ελληνικής Γαστρονομίας


Σε ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια τουριστικών σπουδών στην Ευρώπη θα σπουδάσεις αυτό που ονειρεύεσαι, σε πρότυπες εργαστηριακές εγκαταστάσεις που διατηρούν τη μοναδικότητά τους στην Ελλάδα. Οι σπουδαστές της LE MONDE αποκτούν τη απόλυτη εξειδίκευση στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία μέσα από προγράμματα σπουδών υψηλών προδιαγραφών τα οποία εστιάζουν στα εργαστηριακά μαθήματα και στην πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που σου παρέχουν. Στα 15 υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εξασφαλίζεται μια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.


Όσο για το διδακτικό προσωπικό εδώ η ακαδημαϊκή κατάρτιση των επιλεγμένων καθηγητών συνδυάζεται με την μακρά επαγγελματική πορεία σε σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου ώστε η θεωρία να συνοδεύεται από την τόσο σημαντική προσωπική εμπειρία. Οι ίδιοι οι καθηγητές εξάλλου, είναι εκείνοι που μεταδίδουν το πάθος τους στους διδασκόμενους, καθώς αφιερώνονται με όλη τους την ενέργεια σε κάθε τμήμα που αναλαμβάνουν, έτσι ώστε να μεταδώσουν με κάθε τρόπο την τεχνογνωσία τους αλλά και να είναι σε συνεχή επαφή με τους νέους επαγγελματίες, παρακολουθώντας την εξέλιξή τους. Εκτός από το συγγραφικό έργο που έχουν να επιδείξουν, πολλοί από τους καθηγητές είναι executive chefs σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία, που σε μεγάλο ποσοστό έχουν βραβευθεί με χρυσούς σκούφους και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

 

LE MONDE: Σπουδές που αφορούν το μέλλον της ελληνικής Γαστρονομίας


Οι σπουδές στη LE MONDE αποτελούν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία καθώς το Πρόγραμμα Σπουδών εμπλουτίζεται συνεχώς με Σεμινάρια, Διαλέξεις, Ημερίδες και Εκπαιδευτικές Επισκέψεις που προσφέρουν σημαντικές γνώσεις αλλά και γνωριμίες στους σπουδαστές, ενώ αποτελούν μια σημαντική προσθήκη στα εφόδια που θα χρειαστούν στα επαγγελματικά τους βήματα. Εξάλλου, ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι η άμεση επαφή της Σχολής με επιχειρήσεις τόσο για την πρακτική άσκηση που αποτελεί απαραίτητο και σημαντικό στάδιο πριν την εργασία, όσο και για επαγγελματικές ευκαιρίες που μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στα πρώτα βήματα των αποφοίτων. Σε αυτά τα πρώτα βήματα, το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας της σχολής βρίσκεται πάντα αρωγός και υποστηρικτής ώστε να εξασφαλίσει ένα μέλλον έτσι όπως αξίζει στους αποφοίτους της LE MONDE. Η προώθηση σπουδαστών για πρακτική και αποφοίτων για εργασία σε περίπου 900 συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές, εστιατορικές και τουριστικές επιχειρήσεις είναι ενδεικτική της άμεσης διασύνδεσης με την αγορά.


Τα βιβλία και τα διδακτικά εγχειρίδια που παρέχονται σε όλους τους σπουδαστές από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE βρίσκονται στη βάση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ανήκουν στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων ακαδημαϊκών υπηρεσιών. Ενώ, μετά το τέλος των σπουδών, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε κορυφαίες Ελβετικές ή Γαλλικές Σχολές και σε Βρετανικά Πανεπιστήμια για να αποκτήσουν την εμπειρία αλλά και την εξειδίκευση που επιθυμούν.

 

LE MONDE: Σπουδές που αφορούν το μέλλον της ελληνικής Γαστρονομίας

 


Η LE MONDE είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από το 2001 καθώς και του διεθνούς οργανισμού τουριστικής και ξενοδοχειακής εκπαίδευσης EUROCHRIE. Ταυτόχρονα, οι σπουδές παρέχουν κρατική πιστοποίηση. Οι απόφοιτοι εκτός από τη μοναδική εμπειρία γνώσης που λαμβάνουν με κάθε τρόπο, αποκτούν το υψηλού κύρους Δίπλωμα της LE MONDE που γίνεται αποδεκτό με σεβασμό από τις τουριστικές και εστιατορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι από τους πιο σημαντικούς και αναγνωρισμένους Έλληνες chefs και pastry-chefs που εργάζονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, είναι απόφοιτοι της LE MONDE. Γιατί εδώ οι σπουδές δεν έχουν ως στόχο απλώς την εξασφάλιση μια θέσης εργασίας, αλλά την προετοιμασία επαγγελματιών που θα ξεχωρίσουν στον τομέα τους, θα ανελιχθούν και μέσα από το ταλέντο και τις γνώσεις τους θα διαμορφώσουν το μέλλον της γαστρονομίας στην Ελλάδα, σεβόμενοι αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

 

Δείτε τα video:

 

 

 


 
Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ