Δεν είμαι της άποψης ότι η ελαφρά δημοσιογραφία (τα κουτσομπολίστικα περιοδικά ή προγράμματα) πρέπει να εκλείψει. Αποχαυνώνει, ναι - όσο και το ποδόσφαιρο και η ενασχόληση με τα αθλητικά - αλλά όλα είναι απαραίτητα στη ζωή: και τα σπουδαία αλλά και τα σαχλά.

 

Κάποιος μπορεί να νοιαστεί για τη Γάζα και τους ανθρώπους γύρω του, και μετά να χαλαρώσει με μια σαχλαμάρα - το πρόβλημα είναι ομως όταν καταλήγει να νοιάζεται μόνο για το ποιες πανάκριβες κουβέρτες αρέσουν στην Κιμ Καρντάσιαν

 

 

 

ή ποια μεταγραφή θα κάνει ο ΠΑΟΚ... 

 

Φανταστείτε, όμως, έναν κόσμο όπου θα ενδιαφερόμαστε για αυτούς που ζουν διπλα μας, μέσα στην φτώχεια, όπως ενδιαφερόμαστε για τις διασημότητες. 

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση Woodgreen Community Services, που εδρεύει στο Τορόντο, μόλις ξεκίνησε μια εκστρατεία βασισμένη σε αυτήν ακριβώς τη υπόθεση. Ταυτόχρονα προσπαθεί να στηρίξει ανύπαντρες μητέρες που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια - αλλά κανείς δε νοιάζεται, επειδή είναι άσημες. 

 

Ελπίζω ότι κάποτε θα νοιαζόμαστε λιγότερο για την κάθε λεπτομέρεια των διακοπών της Μενεγάκη και του Λιάγκα, και περισσότερο για όσους συνανθρώπους μας χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.

 

 


Έτσι, την επόμενη φορά που ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό θα προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή σας από τη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας, φανταστείτε τα σαν τα παρακάτω...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE: O Ξενοφών εμπνεύστηκε απ' το άρθρο και μας έστειλε αυτό: