Ποτέ δεν τα πήγα καλά με τις φωτογραφικές –εκτός ίσως από μια παλιά πολαρόιντ. Έβγαζα αβέρτα και παντού αλλά όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο ακριβό σπορ, -κάποια στιγμή σταμάτησε να βγάζει και φιλμ, οπότε την εγκατέλειψα.

 

Ήταν η εποχή που είχαν βγει στην αγορά τα πρώτα κινητά με κάμερα της προκοπής και ήταν κατά κάποιον τρόπο μια αποκάλυψη. Το πρώτο που πήρα ήταν ένα ΝΟΚΙΑ με μεγάλη οθόνη αφής -που δεν θυμάμαι πια ούτε το μοντέλο- το οποίο πριν κλείσει δυο μήνες το ξέχασα σε ένα ταξί. Μετά αγόρασα το 4S της iPhone. Με δόσεις. Μόλις πλήρωσα την τέταρτη δόση, μου το έκλεψε ένα γυφτάκι με πολύ αριστοτεχνικό τρόπο (έπεσε πάνω μου και μου έδειξε το χαρτί ασθενείας του πατέρα του εκεί που έπινα αμέριμνος τον καφέ και μετά άνοιξε η γη και το κατάπιε). Στο ΝΟΚΙΑ είχα καμιά 50αριά φωτογραφίες , αλλά στο iPhone είχα πάνω από 1000 (!) και το έκλαψα πικρά, γιατί είχα αρχίσει να φωτογραφίζω μανιωδώς την Αθήνα –τότε ως μέρος του καταπληκτικού Acropolis Now που δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το εγκαταλείψαμε στην πιο δυνατή φάση του. Έτσι, μόλις ξαναπήρα κινητό (το ίδιο που έχω μέχρι σήμερα) έφτιαξα το tumblr για να στέλνω κάποιες από φωτογραφίες για να υπάρχει back up. Μετά έμαθα για το instagram και το back up συνεχίστηκε εκεί.

 

Αυτά τα 5 χρόνια που έχω το tumblr έχω βγάλει χιλιάδες φωτογραφίες. Σήμερα που κοίταζα το αρχείο βλέπω συγκινητικά snapshots, κυρίως φίλων που έχουν χαθεί, τη γάτα μου που επίσης δεν υπάρχει, αμέτρητα πρόσωπα που συνάντησα και συνεργάστηκα έστω και για λίγο και εκατοντάδες μικρές στιγμές που είναι ολόκληρες ιστορίες. Σχεδόν όλες είναι στιγμές στην Αθήνα (οι παρακάτω είναι όλες Αθήνα), μιας Αθήνας που έζησε στιγμές έντασης, που κάηκε, που πληγώθηκε, που πέρασε μέρες στο δρόμο φωνάζοντας και διαδηλώνοντας (τελικά για το τίποτα) αλλά και εικόνες από όλες τις φάσεις του κέντρου, από την λάμψη των γιορτών μέχρι την απόλυτη παρακμή.

 

Αυτές είναι μερικές –στην τύχη:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://instagram.com/mhulot/