ΥΛΙΚΑ

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκύθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές
  • 20 φέτες ζαμπόνι Νάξου
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING ΠΙΠΕΡΙΑΣ

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες (δεν τα αλατίζουμε επειδή το ζαμπόν είναι αλμυρό), τα λαδώνουμε και τα περνάμε από τη σχάρα.
  2. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά το ένα πάνω στο άλλο, προσθέτουμε μια κουτάλια ξινομυζήθρα στη μέση και τα τυλίγουμε με το ζαμπόνι.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες στη σχάρα, τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε στο μούλτι με τα υπόλοιπα υλικά του dressing και πολτοποιούμε.
  2. Προαιρετικά, προσθέτουμε βασιλικό. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με το dressing.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα