ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. αλάτι
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αυγά κρόκοι
  • 460 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
  3. Ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μίξερ.
  5. Όταν η ζύμη μας έχει απορροφήσει όλο το αλεύρι την αποσύρουμε από το μίξερ και την αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να ξεκουραστεί.
  6. Αδειάζουμε τη ζύμη στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 12 έως 15 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

  • 150 γρ. πραλίνα
  • 375 γρ. γάλα
  • 90 γρ. κρόκοι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 34 γρ. άμυλο νισεστέ
  • 35 γρ. βούτυρο
  • Φράουλες βιολογικές για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει, ενώ σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον νισεστέ και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  2. Μόλις βράσει το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στη φωτιά και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα, ανακατεύοντάς την καλά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα με την πραλίνα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά-σιγά το βούτυρο μέχρι να το αφομοιώσει πλήρως.
  6. Αφού κρυώσει η κρέμα, τη μοιράζουμε στις τάρτες και γαρνίρουμε από πάνω με φράουλες.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα