ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. μύδια με το κέλυφος
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κεφάλι σκόρδο ψημένο
  • ½ τζίντζερ χτυπημένο στο γουδί
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Σπασμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι, το τζίντζερ και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα μύδια και σκεπάζουμε το σκεύος.
  3. Αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν 4 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή καυκαλήθρες και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές για το ζουμάκι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Scorpina στο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα