ΥΛΙΚΑ

  • 1 τσίλι πιπεριά μεγάλη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 4 τορτίγιες από καλαμπόκι
  • 50 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε την τσίλι πιπεριά μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα για 3 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από το τηγάνι τα υλικά, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ με λίγο νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  3. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με 2 κ.σ. από την αλοιφή και το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο 2-3 ώρες.
  4. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί με την πιπεριά και το κρεμμύδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  5. Την υπόλοιπη αλοιφή (εντσιλάδα σος) τη βράζουμε σε κατσαρόλα με 1 κούπα νερό για 30 λεπτά.
  6. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε την τορτίγια καλαμποκιού με την εντσιλάδα σος μέχρι να μαλακώσει.
  7. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές, τα προσθέτουμε στην τορτίγια, την τυλίγουμε, από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη εντσιλάδα και προσθέτουμε τα τυριά.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ρύζι ή φασόλια πουρέ.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Dos Hermanos.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα