ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο, κομμένο σε ροδέλες
  • 50 γρ. πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
  • 50 γρ. πιπεριά κέρατο, κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. φέτα Τραχειάς σε κύβους
  • ½ κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μηλόξιδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.
  3. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το λουκάνικο με το βούτυρο και προσθέτουμε τις πιπεριές για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι και μπούκοβο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Πριν από το τέλος προσθέτουμε τη φέτα.
  7. Βράζουμε τα σπαγγέτι, ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, τα αφαιρούμε με την τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
  8. Ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη και κύβους φέτας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα