ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. σύκα ώριμα
  • ½ κούπα λιαστό κρασί
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Χυμός από 1 μοσχολέμονο
  • Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά τα σύκα, τα στραγγίζουμε και τα ανοίγουμε στη μέση, αφήνοντας τη φλούδα τους.
  2. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιαστό κρασί και την κανέλα και σιγοβράζουμε.
  3. Ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι τους.
  4. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και με το ραβδομπλέντερ δουλεύουμε τα σύκα μέχρι να λιώσουν ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο και ανακατεύουμε.
  6. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα