Δεν ξέρω τι συμφορές έχει αποτρέψει το ελικόπτερο που πλανάται πάνω από το κέντρο της πόλης, κάθε φορά που γίνονται επίσημες επισκέψεις ή απλώς διαδηλώσεις. Πιθανόν λίγες - αν αναλογιστώ ότι πέταγε ακόμη κι όταν συνέβησαν τα χειρότερα.

 

Σίγουρα όμως έχει διαλύσει την καθημερινότητα των ανθρώπων που κατοικούν στο Κέντρο. Ένας διαρκής, απειλητικός βόμβος που αυξομειώνεται εφιαλτικά λες κι εφορμούν βομβαρδιστικά, καταστρέφει κάθε έννοια οικιακής γαλήνης - ιδίως τα Σαββατοκύριακα που κάθονται σπίτι τους ή πίνουν ένα καφέ στα πέριξ.

 

Ειδικά σήμερα, δεν έχει σταματημό. Αλλά και λίγες μέρες πριν. Γενικά, μόλις συμβαίνει κάτι έκτακτο στην πόλη (και συμβαίνει συχνά), το ελικόπτερο της αστυνομίας ηχορυπαίνει εκκωφαντικά την πόλη - διαρκώς και ακατάσχετα. Το να ζεις στο Κέντρο τότε, καταντά αβίωτο.

 

Θα εκτιμούσαμε πολύ αν οι αρμόδιοι περιόριζαν το φαινόμενο, μόνο στις περιπτώσεις που είναι όντως απαραίτητο (π.χ. καταδιώξεις εγκληματιών). Αν έβρισκαν εναλλακτικούς τρόπους να επιβλέπουν την τάξη (ίσως τα drones αρκούσαν). 

 

Είναι καλό πράγμα η δημόσια ασφάλεια· αλλά σεβαστή είναι και η ανάγκη των ανθρώπων να μένουν στα σπίτια τους ήσυχοι.