Αποικία με φρεγάτες

Αποικία με φρεγάτες Facebook Twitter
0

Το γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο την επισκέπτονται οι ξένοι ηγέτες: πάνε πια οι διήμερες επισκέψεις, με τις περιοδείες στα αξιοθέατα, τα επίσημα δείπνα και τις προπόσεις στο Προεδρικό Μέγαρο. Από τη Μέρκελ μέχρι τον Ολάντ, οι ηγέτες των μεγάλων χωρών της Ευρώπης έρχονται στην Αθήνα για μερικές ώρες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κουβαλάνε μαζί τους ή βλέπουν μερικούς ντόπιους επιχειρηματίες για ξεκάρφωμα, ότι τάχα έχουν στο μυαλό τους πως πρέπει να γίνουν επενδύσεις για να έρθει η ανάπτυξη, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για επισκέψεις ειδικού σκοπού: η «νονά» ήρθε πριν από λίγο καιρό για να δείξει ότι στηρίζει Σαμαρά, ο σοσιαλιστής νάνος για να μας πλασάρει τις γαλλικές φρεγάτες.


Φρεγάτες, την ώρα που δεν υπάρχουν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και πετρέλαιο για τη θέρμανση στα σχολεία; Η διαφορά των συντηρητικών τύπου Μέρκελ από τους σοσιαλιστές είναι ακριβώς αυτή. Η καγκελάριος προστάζει να παραλάβει η χώρα τα υποβρύχια που γέρνουν και δεν σηκώνει αντιρρήσεις. Ο Ολάντ είναι πιο συμπονετικός. Θέλει να μας δώσει leasing (ενοικίαση προς πώληση) τις φρεγάτες, τις οποίες είχαν προσυμφωνήσει ο Σαρκοζί με τον γαλαντόμο Κωστάκη Καραμανλή, τον οποίο μάλιστα πολλοί θέλουν να επιστρέψει για να αναλάβει την «παράταξη». Aν, εννοείται, έχει βαρεθεί το play station.


Με τη λύση Ολάντ, η ελληνική πλευρά δεν θα προχωρήσει, προς το παρόν, σε πληρωμές, πέρα απ' όσα απαιτούνται για τη μεταφορά, τη συντήρηση κ.λπ. των δύο φρεγατών. Μερικά εκατομμυριάκια, δηλαδή, την ώρα που οι μάχιμοι αξιωματικοί έχουν φτάσει να παίρνουν 1.000 ευρώ τον μήνα (μου έλεγαν τις προάλλες για αξιωματικό που έχει πάρει στεγαστικό δάνειο, το οποίο παρακρατείται απευθείας από τον μισθό του και με τις νέες περικοπές πήρε στο χέρι 80 ευρώ τον Ιανουάριο).


Μάλιστα, για να χρυσώσει ακόμα περισσότερο το χάπι, η γαλλική πλευρά λέει ότι οι φρεγάτες θα βοηθήσουν στην υλοποίηση της νέας μεγάλης εθνικής ιδέας: την εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται, έτσι και το έθνος έχει πειστεί από τους εγχώριους σαλτιμπάγκους-πλασιέ ελπίδας (και εταιρειών πετρελαίου) ότι η λύση στο πρόβλημά μας είναι το άφθονο πετρέλαιο που ρέει κάτω από τη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει η παραμικρή έρευνα που να το αποδεικνύει. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα λύσουν μονομιάς το πρόβλημα της ανεργίας, την ίδια στιγμή που ξένοι ηγέτες θα πέφτουν στα πόδια των ηγετών μας για να εξασφαλίσουν την καλύτερη συμφωνία για τις εταιρείες τους.


Με το σχέδιο Ολάντ οι γαλλικής κατασκευής φρεγάτες θα ακολουθούν γαλλικά ερευνητικά σκάφη. Ο Γάλλος Πρόεδρος θα έχει λύσει το πρόβλημά του, που στην πραγματικότητα είναι ότι η γαλλική ναυπηγική βιομηχανία DCNS, η οποία κατασκευάζει αυτές τις φρεγάτες, απειλεί με απολύσεις στη Γαλλία. Και εμείς θα πηγαίνουμε κατά διαόλου, αλλά με συνοδεία φρεγάτας!

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ