Εσύ ξέρεις τι είναι το Urban Calligraphy;
Κάθε ταξίδι αποτελεί έναυσμα και δίνει ποικίλα ερεθίσματα για να το εξελίσσω συνεχώς...

 

Τι είναι η αστική καλλιγραφία;
Η Urban Calligraphy είναι ένα προσωπικό εγχείρημα μέσα από το οποίο προσπαθώ να εκφράσω τον εσωτερικό μου κόσμο και την ψυχή μου. Η καλλιγραφία δεν είναι για μένα ένα μέσο επιβίωσης – έχω ήδη μια πετυχημένη πορεία στον χώρο του design. Είναι ένας τρόπος για να απελευθερώνομαι από τα προβλήματα που μας βομβαρδίζουν καθημερινά, είναι μέσο ελευθερίας. Μου αρέσει γιατί είναι ασυνήθιστη, αληθινή και πρωτότυπη, γιατί μέσα από αυτήν είμαι ο εαυτός μου.

 

Για κάθε πρότζεκτ κάνω έρευνα, ταξιδεύω και ψάχνω πολύ μέχρι να αποφασίσω ποιος χώρος θα φιλοξενήσει την τέχνη μου.

 

Πώς το ξεκίνησες;
Όλα ξεκίνησαν όταν ένιωσα ότι ένα κομμάτι χαρτί δεν ήταν αρκετό για να «φιλοξενήσει» την τέχνη μου, όπως συμβαίνει σε αρκετούς ακόμα ανθρώπους που ασχολούνται με την καλλιγραφία. Γι' αυτό και δεν την περιορίζω πια στο χαρτί. Η Αστική Καλλιγραφία μπορεί να βρίσκεται παντού, σε όλων των ειδών τις επιφάνειες. Όπως υποδηλώνει ο όρος, είναι η καλλιγραφία που συντελείται σε αστικά και προαστιακά περιβάλλοντα και αποτελεί ένα μοναδικό είδος καλλιγραφίας, που ξεφεύγει από το μελάνι στο χαρτί και τα τετριμμένα περιβάλλοντα του εργαστηρίου καλλιγραφίας.

 

Εσύ ξέρεις τι είναι το Urban Calligraphy;
. Προσπαθώ να παρατηρώ πολιτισμούς και αρχαίες διαλέκτους και να εξελίσσω το στυλ μου μέσα από αυτές...

 

Εσύ ξέρεις τι είναι το Urban Calligraphy;
Η καλλιγραφία δεν είναι για μένα ένα μέσο επιβίωσης – έχω ήδη μια πετυχημένη πορεία στον χώρο του design...

 

Σε τι χώρους δημιουργείς;
Η Αστική Καλλιγραφία εκτίθεται σε δημόσιους χώρους, εγκαταλελειμμένα κτίρια, στους δρόμους και σε όλων των ειδών τις επιφάνειες, με υλικά που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Εκεί κρύβεται και η μαγεία της. Σε κτίρια, τρένα και τοίχους όπου μπορούν να απεικονιστούν νοήματα, έννοιες και φράσεις που για μένα σημαίνουν πολλά. Για κάθε πρότζεκτ κάνω έρευνα, ταξιδεύω και ψάχνω πολύ μέχρι να αποφασίσω ποιος χώρος θα φιλοξενήσει την τέχνη μου.

 

Τι στοιχεία συμπεριλαμβάνει το προσωπικό σου στυλ;
Τα ταξίδια μου σχετίζονται άμεσα με το καλλιγραφικό μου στυλ. Κάθε ταξίδι αποτελεί έναυσμα και δίνει ποικίλα ερεθίσματα για να το εξελίσσω συνεχώς. Κάνω πολλά ταξίδια τόσο σε δυτικές χώρες όσο και σε ανατολικές. Προσπαθώ να παρατηρώ πολιτισμούς και αρχαίες διαλέκτους και να εξελίσσω το στυλ μου μέσα από αυτές. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ένα κράμα από Western-Arabic και Asian calligraphy.

 

Εσύ ξέρεις τι είναι το Urban Calligraphy;

 

Εσύ ξέρεις τι είναι το Urban Calligraphy;
Η Αστική Καλλιγραφία μπορεί να βρίσκεται παντού, σε όλων των ειδών τις επιφάνειες. ..

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου πρότζεκτ;
Κλήθηκα σχετικά πρόσφατα από το γραφείο του Philippe Starck να διακοσμήσω το σύνολο των εσωτερικών τοίχων του νέου κτιρίου με την ονομασία «Le Nuage» («Το Σύννεφο») που βρίσκεται στο Montpellier της Γαλλίας. Tο κτίριο αυτό διακρίνεται από την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, μια και περιτυλίγεται από μια φουσκωτή μεμβράνη σε μορφή σύννεφου και από την οποία δανείζεται την ονομασία του. Το σύνολο του έργου εκτυλίσσεται στους διαδρόμους και στους τέσσερις ορόφους του κτιρίου.

 

Εσύ ξέρεις τι είναι το Urban Calligraphy;
Η Αστική Καλλιγραφία εκτίθεται σε δημόσιους χώρους, εγκαταλελειμμένα κτίρια, στους δρόμους και σε όλων των ειδών τις επιφάνειες, με υλικά που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν...