Είναι αλήθεια ότι στο σπίτι σας έμενε κάποτε ο Κάρολος Κουν; Πώς είναι να ζεις πάνω στη Σόλωνος;

To κέντρο μας αρέσει και μας βολεύει. Βρισκόμαστε δίπλα στα πάντα και κινούμαστε συνήθως με τα πόδια. Tο σπίτι το βρήκαμε από αγγελία πριν από τρία χρόνια. Μεγάλη τύχη. Η αρχική σύνθεση ήταν η Μαρία, ο Μάκης, ο Θοδωρής και ο Satie (σκύλος). Μετά από αλλεπάλληλες αποχωρήσεις, καταλήξαμε να μένουμε ο Σπύρος και ο Θοδωρής. Η μοναδική πληροφορία που έχουμε για τη διαμονή του Κάρολου Κουν είναι η επιγραφή στην είσοδο. Εδώ έγινε και το πρώτο πάρτυ. Είχε τέτοια επιτυχία και διασκεδάσαμε τόσο πολύ που θέλαμε να το συνεχίσουμε, αλλά επειδή έna partu to μήna sto spiti htan sίgourh έxwsh, έprepe na brούμε άλλο χώρο.

Πώς ξεκίνησαν τα πάρτυ στη ρωσική ντισκοτέκ;

Eίχαμε αρχίσει να βαριόμαστε να τα σπάμε μόνοι μας στο σπίτι και να γκρινιάζουμε για την Αθήνα που δεν έχει να πας πουθενά. Είπαμε να κάνουμε κάτι για να περνάμε καλά τουλάχιστον εμείς και οι φίλοι μας. Η αθηναϊκή νύχτα αυτή τη στιγμή ίσως περνάει την πιο mainstream φάση της.

Η ρωσική disco ήταν to plan b του πάρτυ. Eican proηγηθεί 3 πάρτυ στο Booze, αλλά δεν υπήρχε party feeling. Στη Μeteorit μας άρεσε η αυθεντικότητα του χώρου, το pole dancing και το smoke machine. Επίσης καταφέραμε να έχουμε φθηνά ποτά και είσοδο. Δεν είμαστε club-kids και βαριόμαστε τα περισσότερα clubs. Tα βρίσκουμε υπερδιακοσμημένα και πολύ αυστηρά. O κόσμος βαριέται να χορέψει και να διασκεδάσει, γιατί στα περισσότερα μαγαζιά είναι όλα τόσο στη θέση τους κι έτσι ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να είναι μέρος του σκηνικού. Είναι όλα λίγο σφιγμένα. Όταν στη ρωσική ντίσκο ο κόσμος κατέβασε όλα τα πούπουλα που διακοσμούσαν το μαγαζί, ο Σεργκέι (ιδιοκτήτης) μας είπε «πάλι καλά, ήθελα να τα βγάλω εδώ και 2 χρόνια».

Παρόλο που δεν βγάζετε flyers, τα πάρτυ έχουν συζητηθεί πολύ και είχαν και το ενδιαφέρον του τύπου. Με μηδενική διαφήμιση...

To πρώτο πάρτυ μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα και από profile σε profile στο myspace. Tο επόμενο μετά τη δημοσίευση που έγινε στη Lifo. Όλοι άρχισαν να ενδιαφέρονται για το πάρτυ. Ξαφνικά και χωρίς να είναι αυτό που θέλαμε, γίναμε talk of the town. Μας έπαιρναν τηλέφωνο από περιοδικά για συνεντεύξεις, ερχόντουσαν φωτογράφοι από κυριακάτικα ένθετα, γράφανε για μας σε περιοδικά lifestyle. Αυτό δε μας ενδιέφερε καθόλου, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε το πάρτυ μας να πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η ρωσική ντίσκο είναι ένας μικρός χώρος 300 ατόμων. Αυτό που καταλάβαμε είναι πως ο κόσμος διψάει για καινούρια πράγματα, έχει όρεξη να χορέψει σε ένα πάρτυ, να ντυθεί όμορφα, να κάνει κάτι διαφορετικό. Τα περιοδικά από την άλλη θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις. Να κατασκευάζουν αστικούς μύθους. Πολλά γράφτηκαν για τα πάρτυ μας. Μας αντιμετώπισαν σαν το πιο προχωρημένο πράγμα της πόλης, ενώ εμείς κάναμε το αυτονόητο. Ένα πάρτυ για τους φίλους μας, για να χορέψουμε και να ακούσουμε τη μουσική που δεν μπορούσαμε να ακούσουμε αλλού. Υποτίθεται πως έχουμε σκληρή πόρτα αλλά δε γίνεται αλλιώς. Στο τελευταίο πάρτυ ήρθε διπλάσιος κόσμος από αυτούς που χωράει το club. Είναι αναμενόμενο να μην χωρέσουν όλοι.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή από όλα τα πάρτυ που κάνατε φέτος;

Ήταν όταν οι AIDS-3D μετά από ένα performance νέο ρέιβ θυσίας άρχισαν να παίζουν το Let the beat control your body. Έγινε χαμός! Όλοι είχαν πασαλειφθεί με φλούο μπογιές. Επίσης τέλεια στιγμή ήταν όταν οι Rodion έπαιξαν το Photographic live στο pole dancing.

Τι είδους δυσκολίες έχει η οργάνωση ενός πάρτυ;

Δεν είναι δύσκολο αντικειμενικά. Όπως και να έχει τα πάρτυ μας έχουν ένα χαρακτήρα ερασιτεχνικό (amateur). Αυτό μας χαλαρώνει πολύ και μας επιτρέπει να κάνουμε λάθη. Είναι σαν να κάναμε το πάρτυ στο σπίτι μας. Ευτυχώς έχουμε και καλούς φίλους που μας βοηθάνε. Η Liz στα decks, οι SMASH στα videos και ο Nicolaich με τη Δένα στην πόρτα. Πάντως δεν έχουμε σκεφτεί να ασχοληθούμε με τα πάρτυ επαγγελματικά. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε λεφτά από το παρτυ αλλά αν αυτό γίνει δουλειά, θα χάσουμε το fun. Γι' αυτό δε μας ενδιαφέρει να βάλουμε ακριβό εισιτήριο. Στο Βερολίνο μπορείς να ακούσεις τους καλύτερους djs σε τέλεια clubs με 10 ευρώ. Εδώ είναι πια αστείο το πόσο ακριβά είναι όλα.

H διεθνούς φήμης γκαλερί Peres Project έρχεται στην Αθήνα σε λίγο καιρό και σας ζήτησε να οργανώσετε το πάρτυ εγκαινίων της. Πώς προέκυψε αυτό;

Στο τελευταίο πάρτυ ήρθε κατά τύχη η Tiffany Noe που κάνει τις δημόσιες σχέσεις της Peres Project στο Βερολίνο και ενθουσιάστηκε. Μας πρότεινε με την ευκαιρία του ανοίγματος της gallery στην Αθηνά και των γενεθλίων του Xavier Peres, να κάνουμε ένα πάρτυ στις 7 Ιουλίου. Ήταν και για εμάς μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ήταν ότι έπρεπε για ένα τελευταίο πάρτυ πριν από τις διακοπές. Το πάρτυ θα γίνει σε άλλο χώρο και θα είναι κυρίως με guest list.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας πάρτυ στο εξωτερικό και ποιοι djs;

Δέν έχουμε αγαπημένα πάρτυ. Υπάρχουν πάρτυ που έχουμε πάει και έχουμε περάσει καλά, όπως το Berlin Hilton στο Βερολίνο, το Lesbian Bar Pulp στο Παρίσι και το Panoramabar στο Βερολίνο. Υπάρχουν πολλά όμως που θα θέλαμε να πάμε στα οποία «πέφταμε πάνω τους» στο search για μουσική που κάναμε στο internet όπως το M.U.L.T.I.S.E.X.I. στο Amsterdam, το And did we mention our disco που γίνεται σε καντίνα σχολής στο Λονδίνο, το People don't dance no more στη Νεα Υορκη κ.ά.

Σχετικά με τους djs, είναι πάρα πολλοί. Μας αρέσει η ευρηματικότητα των Optimo (espacio), η tropical samba του Tomboy, το acid electro των S.M.D και φυσικά o Mr. «last night a dj saved my life» dJ Boris.

Οι μουσικές αναφορές των sets είναι από late 80's Chicago house και acid σκηνή όπως Frankie Knuckles, Adonis, Marshall Jeffersoν, από disco underground, όπως tantra, easy going, punk, no wave, όπως ESG, και από μπόλικη γαλλικη σκηνή με πρώτους στη λίστα τους Daft Punk Απo 'κεί και πέρα, ο συνδυασμός των sets λειτουργεί κάπως έτσι: updated παραγωγές που παίζουν ανάμεσα τους όλα τα προηγούμενα. Μας αρέσει πολύ να παίζουμε κάτι που κυκλοφόρησε προχθές και μετά κάτι που κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια και ακούγεται σαν να κυκλοφόρησε χθες.

Τι ετοιμάζετε για το χειμώνα;

Δεν έχουμε πλάνα, είμαστε σε καλοκαιρινή διάθεση. Το μόνο που σκεφτόμαστε για του χρόνου είναι να διοργανώσουμε περισσότερα live και σε καινούργιους χώρους.