Πώς ο καρκίνος έκανε το στήθος αυτής της γυναίκας διάσημο στο Instagram

 

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έδινε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού, η Alison Habbal αποφάσισε να εκμεταλλευθεί όλες εκείνες τις ώρες της βασανιστικής ναυτίας και της εξάντλησης σχεδιάζοντας την αναγέννησή της μετά την αρρώστια.

 

Μόλις 36 ετών, όταν την χτύπησε ο καρκίνος, η Alison από το Σίδνεϊ, γνώριζε πως μαζί με τα μαλλιά της, θα έχανε επίσης και τη θηλή της και θα έπρεπε να υποστεί μια τεράστια τομή στην αφαίρεση του όγκου. Ωστόσο η ιδέα του να επαναδημιουργήσει μια θηλή μέσω πλαστικής χειρουργικής δεν της άρεσε καθόλου. 

 

"Δεν ήθελα μια ψεύτικη θηλή φτιαγμένη από κάποιο κομμάτι σάρκας. Σκέφτηκα απλώς να κάνω ένα τατουάζ" λέει η ίδια. "Στη διάρκεια του χρόνου που ήμουν άρρωστη μου ήρθε η ιδέα με το ξανθό κούρεμα και το τατουάζ. Όλον τον καιρό που ήμουν άρρωστη έψαχνα tattoo artists σε όλο το ίντερνετ" προσθέτει. 


Μετά από μεγάλη επιμονή, κατέληξε στην Makkala Rose, μια 24χρονη tattoo artist στη Νέα Ζηλανδία. 

Πώς ο καρκίνος έκανε το στήθος αυτής της γυναίκας διάσημο στο Instagram
Το σχέδιο που έφτιαξε η tattoo artist Makkala Rose.

 

Το τατουάζ έγινε στη Μελβούρνη την 1η Ιουλίου και ο σχεδιασμός κράτησε ένα εξουθενωτικό 13ωρο. Η Alison ευτυχισμένη με το αποτέλεσμα, ανέβασε μια φωτογραφία με το νέο σχέδιο στους λογαριασμούς της σε Facebook και Instagram. 

 

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι έχουν κάνει like στη φωτογραφία της στο Instagram, την οποία έχουν αναπαράγει επίσης δεκάδες λογαριασμοί που περιέχουν φωτογραφίες με τατουάζ. Τα σχόλια είναι όλα θετικά και όταν κάποιος σχολιάζει την απουσία θηλής, οι υπόλοιποι χρήστες σπεύδουν να "υπερασπιστούν" την Alison και να του εξηγήσουν την ιστορία της. 

 

"Κι επειδή δεν υπάρχει καθόλου θηλή, μπορώ βάλω τη φωτογραφία παντού και στο Instagram και στο Facebook και δεν μπορούν να την λογοκρίνουν, το οποίo νομίζω πως είναι και το πιο αστείο της υπόθεσης" λέει η Alison. 

 

Πώς ο καρκίνος έκανε το στήθος αυτής της γυναίκας διάσημο στο Instagram
Η αρχική ανάρτηση της Alison μετράει εκατοντάδες share και χιλιάδες likes στο Instagram.

 

Τα τατουάζ μετά από μια μαστεκτομή και γενικά αφαίρεση κάποιου όγκου έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Παρόλο που τα επιλέγουν γυναίκες όλων των ηλικιών, στις πιο νεαρές έχουν ιδιαίτερη απήχηση. 

 

Κάτι όμως στην περίπτωση της Alison, πυροδότησε περισσότερες αντιδράσεις συγκριτικά με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Η ίδια εκτιμά πως είναι ο συνδυασμός της εκτέλεσης του τατουάζ με το γεγονός πως ταυτόχρονα γελάει στη φωτογραφία, κάτι που προσθέτει συναίσθημα σε σχέση με φωτογραφίες όπου φαίνεται μόνο το στήθος. "Υπάρχουν σελίδες με συλλογές, αλλά το δικό μου παίρνει περισσότερα like. Ακόμη και σε αυτήν που ανέβηκε χθες, είναι γεμάτη σέξι μοντέλα, και το να βρίσκομαι εκεί είναι από μόνο του τιμή" λέει. 

 

Ο όγκος ήταν εκεί για αρκετό καιρό και πονούσε. Έβλεπα οράματα πως τον αφαιρώ εγώ η ίδια, ήθελα να τον ξεριζώσω. Όταν τον έβγαλα, ήμουν τόσο χαρούμενη. Δεν έχω υπάρξει ποτέ πιο ευτυχισμένη στη ζωή μου.


Η Makkala Rose που της έκανε το τατουάζ χαρακτήρισε την Alison "απόλυτη πρωταθλήτρια" δεδομένου πως κάθισε για 13 συνεχόμενες ώρες επίπονης δουλειάς σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του σώματος. "Η Alison ήταν πολύ ξεκάθαρη για την ιδέα που είχε και πως ήθελε να μοιάζει, αλλά μου έδωσε κι αρκετή ελευθερία κινήσεων. Το να κάνεις τατουάζ σε ένα στήθος είναι πολύ διαφορετικό από το να κάνεις σε ένα πόδι ή σε μια πλάτη. Είναι πρόκληση να σχεδιάσεις κάτι που θα ταιριάξει γύρω του. Είναι αφυπνιστικό και σε βάζει να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική. Γι' αυτό και ήταν πραγματικά τέλειο που μπόρεσα να κάνω κάτι τέτοιο για εκείνη", λέει η 24χρονη tattoo artist.

Πώς ο καρκίνος έκανε το στήθος αυτής της γυναίκας διάσημο στο Instagram
Η Alison με την 7χρονη κόρη της Bessie.

 

Πώς ο καρκίνος έκανε το στήθος αυτής της γυναίκας διάσημο στο Instagram
Για να ολοκληρωθεί το τατουάζ χρειάστηκαν 13 ώρες.

 

Η Alison, που είναι παντρεμένη κι έχει μια κόρη 7 ετών, λέει πως δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα όταν είδε το αποτέλεσμα της μαστεκτομής. "Ο όγκος ήταν εκεί για αρκετό καιρό και πονούσε. Έβλεπα οράματα πως τον αφαιρώ εγώ η ίδια, ήθελα να τον ξεριζώσω. Όταν τον έβγαλα, ήμουν τόσο χαρούμενη. Δεν έχω υπάρξει ποτέ πιο ευτυχισμένη στη ζωή μου. Πιθανώς να μην ήταν η φυσιολογική αντίδραση- δεν με πείραζε καθόλου η ουλή", εξηγεί. 

 

Αυτό που την ενόχλησε περισσότερο από όλα ήταν η απουσία πηγών ενημέρωσης για ανθρώπους που έχουν επιζήσει από τον καρκίνο και έχουν ηλικία κάτω των 40 ετών. "Δεν υπάρχει μεγάλη δικτύωση για τις νεαρές γυναίκες. Πολλές γυναίκες επικοινώνησαν μαζί μου μέσω Instagram για να με ρωτήσουν τι φάρμακα παίρνω. Όταν γνωρίζεις νεαρότερα άτομα έχουν την τάση να γαντζώνονται πάνω σου. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που μπορείς να συναντήσεις αν είσαι κάτω των 40", καταλήγει. 

 

Με πληροφορίες από BBC