Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
2


«Το αντέχεις;» ρωτάει το μενού σε μια κατηγορία εδεσμάτων στο Αιόλου 68. Αν συμφωνήσεις, θα ανοίξεις την πόρτα σε μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα! Υπάρχουν και περισσότερο συμβατικά πιάτα, όσο συμβατικά μπορούν να είναι από τα χέρια του Βασίλη. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. To Αιόλου 68 είναι το νέο μαγαζί που έφτιαξε ο Βασίλης Ακρίβος μαζί με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη στο κέντρο της Αθήνας. Η κουζίνα του Βασίλη δεν χρειάζεται συστάσεις. Όσοι έχουν «σπουδάσει» καλή ψαροφαγία στο Ψάριστον, την αναγνωρίζουν.

Εδώ, στον νέο χώρο, στην καρδιά της Αθήνας, ο Βασίλης φτιάχνει πιάτα προσιτά για ούζο και τσίπουρο, βατές γεύσεις για όσους έχουν την πρώτη επαφή με την κουζίνα του αλλά και πειραγμένα για όσους τον γνωρίζουν και θέλουν κάτι περισσότερο. «Πιστεύω ότι πρέπει να τολμάς, να κάνεις βήματα προόδου, να μη μένεις πίσω» λέει ο Βασίλης, σχολιάζοντας τα πιάτα που παντρεύουν θαλασσινά με κρεατικά και προσθέτει: «Τουρίστες που ήρθαν στο μαγαζί γνωρίζουν τον συνδυασμό ψάρι με κρέας και τους άρεσε η ιδέα». Ξώχαρος χώρος, φτιαγμένος για να αισθάνεσαι όμορφα, χαλαρά, με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας που σε ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις. Ολόγυρα τζαμαρίες που σε κάνουν θεατή και συμμέτοχο στην κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
To Αιόλου 68 είναι το νέο μαγαζί που έφτιαξε ο Βασίλης Ακρίβος μαζί με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη στο κέντρο της Αθήνας.
 

Η ομάδα που έφτιαξε το Αιόλου 68 προσδοκά να γίνει το νέο εστιατόριο σημείο αναφοράς ως προς το καλό φαγητό σε μια περιοχή που έχει ιστορία αγοράς εδώ και 3.000 χρόνια. Ξεκινάς συνοδεύοντας το τσιπουράκι σου με ένα αφράτο σου καλυμμένο με λίγη μαγιονέζα και από πάνω μια κουταλιά από γυαλιστερές μπαλίτσες μπρικ. Μόλις το δαγκώσεις, ανακαλύπτεις τη γέμιση που σκάει στο στόμα σου και εκπλήσσει ευχάριστα η ταραμοσαλάτα. Ακολουθεί μια σαλάτα του Καίσαρα σε πειραγμένη εκδοχή με καρδιές μαρουλιού, κρουτόν και βουτυρόψαρο που κλέβει την παράσταση (€8). Η καπνιστή, βουτυράτη γεύση του ψαριού δροσίζεται από τα τρυφερά φύλλα μαρουλιού και αφήνει μαγικά μια επίμονη επίγευση στον ουρανίσκο. Οι φρέσκες γαρίδες με κίμτσι και ραντισμένες με μαυροκούκι είναι φτιαγμένες μαστόρικα και γοητεύουν με την πικάντικη γεύση τους (€10). Οι ουρές πεσκανδρίτσας, περασμένες από το τηγάνι, είναι αφρός και τρώγονται με μεγάλη όρεξη. Για δυνατούς παίκτες και όσους το αντέχουν, όπως δηλώνει και ο κατάλογος, είναι το ψητό συκώτι που παντρεύεται με γαρίδες σε σάλτσα από το ζουμί τους και σοταρισμένο σπανάκι (€11Ε). Ωραίο πιάτο που συνδυάζει γη και θάλασσα είναι οι φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα (€14,50) για δύο άτομα. Πλούσια γεύση, φουλ νοστιμιάς. Το μενού σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία σε προτάσεις με αφορμή τη θάλασσα, από γαύρο μαρινάτο, σκουμπρί και λακέρδα μέχρι μπουγιαμπέσα, μακαρονάδα θαλασσινών, χταπόδι ψητό, μύδια αχνιστά, καραβίδες φρέσκες, γαύρο, σαρδέλα, μπαρμπούνια και αστακό με το κιλό.

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Αν συμφωνήσεις, θα ανοίξεις την πόρτα σε μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα!
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Ξώχαρος χώρος, φτιαγμένος για να αισθάνεσαι όμορφα, χαλαρά, με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας που σε ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις.
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Ολόγυρα τζαμαρίες που σε κάνουν θεατή και συμμέτοχο στην κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter

«Αιόλου 68», Αιόλου 68, Αθήνα, 210 3247925

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια