— Τι σημαίνει poké;

Σημαίνει «κομμένο σε κύβους» στα χαβανέζικα και πρόκειται για πιάτο με βάση το ωμό ψάρι.

 

— Ποια είναι η ομάδα του Poké Hawaiian Sushi;

Η ομάδα αποτελείται από δύο οικονομολόγους, τον Κωνσταντίνο Γιαννούτα και τον Γιάννη Μπινιάρη, που ουδεμιά σχέση είχαν με τη μαγειρική. Ο πατέρας του Κωνσταντίνου, βέβαια, έχει το γνωστό για το τσουρέκι του ζαχαροπλαστείο «Εύη». Ο τρίτος της παρέας, ο Γιάννης Κανδυλίδης, παραλίγο οικονομολόγος, έμαθε να μαγειρεύει ως φοιτητής στην Αμερική και στη συνέχεια στο Βαρούλκο και στο Λονδίνο. Το 2014 ανέλαβε την κουζίνα του 48 Urban Garden και το 2017 τον βρίσκει στο Poké Hawaiian Sushi.

 

— To poké προσφέρεται για άπειρους συνδυασμούς και πειραματισμούς. Ποιος είναι ο τελευταίος αγαπημένος σας;

Σε αντίθεση με το sushi, που είναι πιο αυστηρό, το poké προσαρμόζεται στα γούστα του καθένα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το επιλέξαμε. Και, βέβαια, επειδή λατρεύουμε το ψάρι. Ο αγαπημένος μας συνδυασμός είναι το poké με αμπελοφάσουλα, χταπόδι και μια ελαφριά σκορδάτη μαγιονέζα (αϊολί).

 

Το καλύτερο ήταν όταν ήρθαν στο μαγαζί κάποια παιδιά από τη Χαβάη και ξετρελάθηκαν με το φαγητό.

 

— Spam (κρέας σε κονσέρβα), που το αγαπάνε τρελά στη Χαβάη, θα βάλετε ποτέ στο μενού σας;

Έχουμε κάνει κάποια πειράματα! Οι Χαβανέζοι τρελαίνονται για το musubi (δημοφιλές σνακ στη Χαβάη που αποτελείται από ψητό spam τοποθετημένο πάνω από ένα τουβλάκι ρυζιού και τυλιγμένο με φύκι nori). Η αλήθεια είναι ότι στη δική μας γευστική παλέτα δεν κολλάει. Αν το εντάξουμε στο μενού μας, θα θέλαμε να είναι κάποια ποιοτικότερη εκδοχή.

 

— Από πού προμηθεύεστε τα θαλασσινά σας;

Ψάχνουμε στην αγορά καθημερινά για το φρεσκότερο ψάρι. Έτσι, εκτός απ’ τον σολομό και τις γαρίδες που υπάρχουν καθημερινά στο μενού μας, έχουμε πάντα κάποιο ελληνικό ψάρι, όπως μαγιάτικο ή κάποιο τονοειδές, και αυτό τον καιρό το εποχικό μας πιάτο είναι το ελληνικό χταπόδι που αναφέραμε πριν.

 

Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

— Περιμένατε την επιτυχία του μαγαζιού; Ήταν καθόλου δύσκολο να τη διαχειριστείτε;

Η επιτυχία είναι ότι έχουμε καλό feedback. Για την επιτυχία του μαγαζιού, όμως, είναι νωρίς να μιλάμε. Η βασικότερη δυσκολία έγκειται στο ότι δουλεύουμε στο μαγαζί μόνο οι τρεις μας. Ελπίζουμε, λοιπόν, η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε να ανταμειφθεί.

 

— Το Ιnstagram και το γεγονός ότι το poke είναι τόσο φωτογενές πόσο ρόλο έχει παίξει στη επιτυχία αυτή αλλά και στην επιλογή σας;

Δεν έπαιξε ρόλο στην επιλογή μας, αλλά, κακά τα ψέματα, είναι ατού.

 

— Τι ποσοστό των πελατών φωτογραφίζει το μπολ του πριν φάει;

Αρκετοί, αν και δεν έχουμε τηρήσει ακριβή στατιστικά, παρά τα πτυχία στα Οικονομικά.

 

— Ποιο είναι το καλύτερο και το πιο περίεργο σχόλιο που έχετε ακούσει από πελάτη για το poké;

Μας έχουν ρωτήσει γιατί δεν έχουμε σολομό Ελλάδας και αν το crispy onion είναι γαρίδα. Το καλύτερο ήταν όταν ήρθαν στο μαγαζί κάποια παιδιά από τη Χαβάη και ξετρελάθηκαν με το φαγητό.

 

— Τι θα έχει το event του Σαββάτου;

Έχουμε ετοιμάσει καλή μουσική, καινούργια κοκτέιλ και φυσικά poké.

 

 

 

Info:

30/9, Poké Hawaiian Sushi, Πετράκη 7, 20:00