• Μένω στον Κεραμεικό εδώ κι έξι χρόνια. Πριν έρθω εδώ, έμενα για δεκαπέντε χρόνια στο Κολωνάκι, όπου ζούσα μέσα σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Η αίσθηση που μου έδωσε η περιοχή, πέρα απ’ τα προβλήματά της, ήταν άκρως απελευθερωτική, όντας μακριά απ’ το δήθεν που υπάρχει γύρω μας. Μου αρέσει που δεν έχει κυριλέ μαγαζιά, αλλά μόνο συνοικιακά καφενεία και μαγαζάκια.

 

  • Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει τρομερό πρόβλημα με τη διακίνηση ναρκωτικών. Είναι απίστευτο! Έδιωξαν το μεγάλο χάλι απ’ την Ομόνοια και το κατέβασαν εδώ. Τρομερή λύση! Κάθε μέρα βλέπω τις ίδιες φάτσες να κάνουν νταλαβέρια στη γωνία, στη στάση του λεωφορείου. Βλέπω πρεζόνια να τρυπιούνται στον πεζοδρόμιο. Είναι θλιβερό.

 

  • Από την άλλη, βλέπω πόσο ωραία είναι τα στοιχεία που δίνουν χρώμα στην περιοχή, όπως, για παράδειγμα, το αραβικό καφενείο στη Θερμοπυλών. Αυτοί οι άνθρωποι, που ήρθαν από άλλα μέρη του κόσμου για να εγκατασταθούν εδώ, δίνουν μέσα απ’ τη δική τους κουλτούρα άλλον αέρα. Είναι μεθυστική η μυρωδιά του ναργιλέ και η ηρεμία που αποπνέουν οι θαμώνες αυτού του καφενείου. Τους χαμογελώ κα πάντα μου χαμογελούν κι αυτοί.

 

  • Στην περιοχή μου υπάρχουν πολύ όμορφα και με εξαιρετικό φαγητό εστιατόρια. Είμαι πολύ φαν του Polly Maggoo (Λεωνίδου 80 και Σαλαμίνος) και τρελαίνομαι για τις φακές με τα αυγά ποσέ που σερβίρει. Είναι ένα ρεστοράν όπου η σχέση ποιότητας και τιμής είναι εξαιρετική. Τα Κουταλάκια (Θερμοπυλών 39) είναι το οικογενειακό μου φαγάδικο. Στάνταρ πηγαίνω τους φίλους μου εκεί, γιατί τρώμε ωραία φαγητά, που είναι σαν να τα έχουμε φτιάξει εμείς. Το Tirbouson (Κωνσταντινουπόλεως 104) ήταν το πρώτο μου στέκι στην περιοχή κι εξακολουθεί να είναι. Το έχω φάει ολόκληρο.

 

  • Το μπακάλικό μου ονομάζεται Αγάπη (M. Αλεξάνδρου) και ανήκει σε έναν Αιγύπτιο. Είναι ανοικτό επτά ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Εκτός του ότι έχει όλα τα προϊόντα που μπορεί να θέλει ένα ελληνικό νοικοκυριό, έχει κι ένα σωρό αραβικά καλούδια, όπως τέλειες πίτες, μπαχαρικά, χούμους κι εξαιρετικά φρέσκα βούτυρα. Τους τελευταίους μήνες άνοιξε ακόμα ένα ωραίο σποτ, το Μικρό Μουσείο (Θερμοπυλών και Μεγάλου Αλεξανδρου). Ένα μαγαζάκι με μεταχειρισμένα έπιπλα, παιχνίδια, αφίσες και μικροαντικείμενα που είναι ανοιχτό και τις Κυριακές. Μου αρέσει γιατί δίνει στυλ στη γειτονιά και είναι πάμφθηνο. Έχω πάρει κάτι συγκλονιστικές καρέκλες που έκανα δώρο σ’ έναν φίλο μου και μια κολλητή μου μού πήρε από εκεί ένα απίθανο ‘40s λαμπατέρ με βάση από ορείχαλκο κι ένα όμορφο, καφέ, λινό καπέλο.