Τι σχέση έχει η πραγματική Μάνη με τη σειρά «Η Γη της Ελιάς» που υπογράφει ο Ανδρέας Γεωργίου; Εξακολουθούν να ισχύουν σήμερα οι ίδιοι κανόνες μυθοπλασίας που έλκουν το τηλεοπτικό κοινό διεθνώς τις τελευταίες δεκαετίες;

Βεντέτες, οικονομικά συμφέροντα, κρυφά πάθη, ζήλιες, ανταγωνισμοί, δολοφονίες και καταστροφές κατακλύζουν τη σειρά «Η Γη της Ελιάς» η οποία διαδραματίζεται στη Μάνη, έναν τόπο που έχει τη φήμη των άγριων ενστίκτων. Με την υπογραφή του πετυχημένου ηθοποιού και σκηνοθέτη Ανδρέα Γεωργίου, η σειρά συγκεντρώνει σημαντικούς Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιούς ενώ σημειώνει ιδιαίτερα υψηλή τηλεθέαση σε όλες σχεδόν τις ηλικίες.

Η υπόθεση έχει στο επίκεντρό της μια νέα γυναίκα, τη Μυρτάλη Βρεττάκου, κόρη μεγαλοϊδιοκτήτη κτημάτων και ελαιοτριβείου, η οποία, αφού πρώτα σώζεται από απόπειρα δολοφονίας της, όταν άγνωστοι βάζουν φωτιά στο ερωτικό κρησφύγετο τους κατά τη διάρκεια συνεύρεσής της με τον αγαπημένο της Στέφανο, εξαφανίζεται για μεγάλο διάστημα χωρίς κανείς να ξέρει πού κρύβεται. Στο μεταξύ ο πατέρας της πεθαίνει και όταν ανοίγεται η διαθήκη αποκαλύπτεται ότι την έχει αποκληρώσει, γεγονός που αφήνει όλους εμβρόντητους καθώς τη λάτρευε και δεν είχε λόγο να κάνει κάτι τέτοιο.

Η περιουσία πηγαίνει κατά το ήμισυ στη θετή της μητέρα και κατά το άλλο ήμισυ στον θείο της και τον εξάδελφό της. Το τι έχει συμβεί και πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα όταν εκείνη επανεμφανίστηκε, οι συνέπειες των αποφάσεών της, οι αποκαλύψεις και όσα βιώνουν όσοι περιβάλλουν την παντοδύναμη οικογένεια Βρεττάκου έχουν κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού καθ’ όλη την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν.