Η Έλενα Ακρίτα αναφέρει στη Βασιλική Σιούτη ότι ενώ της είχαν ξαναπροτείνει και άλλοι στο παρελθόν μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το αποφάσισε τώρα, επειδή θέλει να φύγει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, που τη θεωρεί τη χειρότερη της μεταπολίτευσης, αλλά και διότι θέλει να αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Πρόταση να μπει πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της είχαν κάνει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος για το ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης για τη ΔΗΜΑΡ το 2012, μας λέει. Αλλά δεν ήθελε τότε, ούτε το 2019 όταν ο Αλέξης Τσίπρας της πρότεινε μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές. 

 

Τώρα δέχθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή, όπως υποστηρίζει, αυτή είναι η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Στην ερώτηση αν τη βρίσκει χειρότερη από του Αντώνη Σαμαρά, απαντά θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη. «Εγώ με τον Σαμαρά δεν αισθανόμουν αυτόν τον στραγγαλισμό που αισθάνομαι», λέει, «δεν θυμάμαι να υπήρχαν οι υποκλοπές». 

 

«Όταν έγινε το σκάνδαλο Novartis, έγραφα στα "Νέα" και τότε είπα "εγώ προσωπικά τον Σαμαρά, που τον θεωρώ ακραίο πολιτικό, δεν τον θεωρώ ικανό να έχει πάρει βαλίτσα τροχήλατη από τη Novartis". Είναι ακροδεξιός, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι ανέντιμος. Ούτε υποκλοπές είχαμε, ούτε το πνιγηρό αυτό πράγμα».

 

Λέει ότι καμία άλλη δεξιά κυβέρνηση «δεν ήταν αυτό που βιώνουμε σε μία καθημερινή δυστοπία» και αναρωτιέται αν οι παρακολουθήσεις έγιναν για λόγους εθνικής ασφάλειας, τότε «γιατί να παρακολουθείται ο Δένδιας, ένας από τους πιο καθαρούς, έντιμους πατριώτες πολιτικούς».  

 

Η κ. Ακρίτα λέει ότι δεν πρόκειται να δικαιολογήσει καταστάσεις ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι η υποψήφια βουλευτής Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη δεν έπρεπε να είναι στο κόμμα μετά την πρόσφατη ανάρτηση σεξιστικού δημοσιεύματος που προσέβαλε θύμα το οποίο είχε καταγγείλει βιασμό.