Ο Βασίλης Πισιμίσης γεννήθηκε στη Γορτυνία και από το 1967 κατοικεί μόνιμα στο Κερατσίνι. Είναι μανιώδης συλλέκτης και μελετητής της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και έχει πλούσια πολιτιστική και συλλεκτική δράση.

 

Το 1989 δημιουργεί το Ιστορικό Λαογραφικό Αρχείο Κερατσινίου. Είναι συνεργάτης του περιοδικού «Συλλογές» και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλεκτικού Συλλόγου Κερατσινίου.

 

Εκτός από την έρευνα και τη συλλογή ιστορικών ντοκουμέντων και τεκμηρίων του ευρύτερου Πειραιά, έχει ασχοληθεί με τη λαϊκή ζωγραφική και τη γελοιογραφία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και λευκώματα.

 

Το 1985 εξέδωσε ένα λεύκωμα με γελοιογραφίες σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων με τίτλο «Νιόνιος». Το 2003 εκδόθηκε το βιβλίο του «Το Ρολόι του Πειραιά: Το Παλιό Δημαρχείο» (εκδ. Συλλογές) και το 2021 κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου του «Βούρλα - Τρούμπα: Μία περιήγηση στον χώρο του περιθωρίου και της πορνείας του Πειραιά (1840-1968)» και πάλι από τις Μωβ Εκδόσεις.