Η πρώτη transgender υποψήφια για Όσκαρ εξηγεί γιατί αποφάσισε να μποϊκοτάρει τα Όσκαρ

Η πρώτη transgender υποψήφια για Όσκαρ εξηγεί γιατί αποφάσισε να μποϊκοτάρει τα Όσκαρ Facebook Twitter
3

Το παραπάνω αριστουργηματικό τραγούδι είναι φέτος υποψήφιο για  Όσκαρ, αλλά ίσως έχει λάβει τη λιγότερη δημοσιότητα από όλα τα υπόλοιπα, και το σίγουρο είναι πως τη βραδιά της μεγάλης απονομής, δεν θα ερμηνευθεί ζωντανά στο Χόλιγουντ.

Η φωνή ανήκει στην πρώτη διαφυλική τραγουδίστρια που συμπεριλήφθηκε σαν υποψήφια για το μεγάλο βραβείο στην ιστορία του θεσμού, αλλά η ίδια είναι απογοητευμένη με όλα όσα προηγήθηκαν και αποφάσισε να μποϊκοτάρει την τελετή στην οποία δεν θα παρευρεθεί. Την Κυριακή, θα τραγουδήσουν ζωντανά οι υπόλοιποι υποψήφιοι, Sam Smith, Lady Gaga και Weeknd, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου, η εμφάνιση της Anohni, κόπηκε. Αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη θλίψη στην ερμηνεύτρια είναι πως τελικά ανακοινώθηκε πως στη σκηνή θα ανέβει φέτος ο Dave Grohl των Foo Fighters που δεν είναι καν υποψήφιος. Η Anohni, που έχει γίνει γνωστή σαν τραγουδίστρια του συγκροτήματος Antony and the Johnsons, εξηγεί την απόφασή της και περιγράφει πώς η χαρά της για την υποψηφιότητα μετατράπηκε σε προβληματισμό και τελικά απογοήτευση.

"Είμαι η μόνη transgender ερμηνεύτρια που προτάθηκε ποτέ για βραβείο Όσκαρ, και γι 'αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που με πρότειναν. Ήμουν στην Ασία όταν έμαθα τα νέα. Έτρεξα στο σπίτι για να ετοιμάσω κάτι, σε περίπτωση που θα μου ζητούσαν να τραγουδήσω στη βραδιά. Όλοι με έπαιρναν τηλέφωνο για συγχαρητήρια. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Sam Smith, η Lady Gaga, και ο Weeknd είχαν ανακοινωθεί σαν οι περφόρμερς που θα ερμήνευαν ζωντανά στη μεγάλη βραδιά και αναμένονταν και οι υπόλοιποι. Κάθισα και περίμενα σε σύγχυση. Θα ερχόταν κάποιος σε επαφή μαζί μου; Αλλά καθώς περνούσε ο χρόνος δεν άκουγα τίποτα." αναφέρει στην επιστολή της η Anohni.

Στη συνέχεια περιγράφει τα συναισθήματα της ταπείνωσης και απογοήτευσης που βίωσε ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού, πριν πάρει την απόφαση να ασκήσει αυστηρή κριτική στην επιτροπή.

"Έχω αποφασίσει να μην παρακολουθήσω τα Όσκαρ." αναφέρει και υπενθυμίζει πως οι ισχυροί της βιομηχανίας προσπαθούν να μας πείσουν ότι δείχνουν ενδιαφέρον κουνώντας σημαίες για την πολιτική ταυτότητα και ψεύτικα ηθικά ζητήματα. "Αλλά μην ξεχνάμε ότι πολλές από αυτές τις προσωπικότητες είναι τα τρόπαια των εταιρειών που ανήκουν σε δισεκατομμυριούχους με μόνη πρόθεση να μας χειραγωγήσουν και με τη συγκατάθεσή μας να πάρουν τα χρήματά μας." αναφέρει και κάνει λόγο για διασκεδαστές που προσφέρουν θέαμα, "όταν η Ρώμη καίγεται". Η επιστολή με την οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την απόφασή της και ασκεί σκληρή κριτική στο θεσμό και την Αμερική, δημοσιεύεται σε όλα τα μεγάλα μουσικά Μέσα και καταλήγει αναφέροντας πως η κίνησή της αυτή είναι η προσπάθειά της να ασκήσει όσο μεγαλύτερη επιρροή μπορεί προκειμένου να αναδείξει το θέμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ανοχής.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίδων Παπαμιχαήλ: «Παντού με περνούν για ξένο, δεν έχω πλέον μητρική γλώσσα»

Pulp Fiction / «Παντού με περνούν για ξένο, δεν έχω πλέον μητρική γλώσσα»

Με αφορμή τη νέα του ταινία, ο σημαντικός διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Φαίδων Παπαμιχαήλ αφηγείται στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο τη συναρπαστική διαδρομή της ζωής του από τα πρώτα του βήματα μέχρι τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
El Eternauta: Το θρυλικό κόμικ μεταφέρθηκε στο Netflix σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών

Daily / El Eternauta: Το θρυλικό κόμικ μεταφέρθηκε στο Netflix σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών

«Ο κοσμοναύτης του απείρου» έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές μέρες, σε μια μεταφορά αντάξια του θρύλου που συνοδεύει τόσο το έργο όσο και τον δημιουργό του, ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος στα χέρια της αργεντινής χούντας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Πόσο θα τα έσπαγε/γαμάτη θα ήταν μια θρησκεία με θεό τον Νίκολας Κέιτζ»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Ναταλίας Σουίφτ / «Αν μοιραστώ μαζί σου την ταινία που αγαπάω, μόνο αγάπη έχω να σου δώσω»

Μυθολογίες / «Φαντάζεστε μια θρησκεία με θεό τον Κέιτζ;»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Ναταλίας Σουίφτ

Από το After Hours του Σκορσέζε, που την απελευθέρωσε, μέχρι τη Γλυκιά Συμμορία του Νικολαΐδη, που τη σημάδεψε με τη μουσική της, η ηθοποιός μοιράζεται μια ετερόκλητη κινηματογραφική λίστα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Οθόνες / Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Το ακαταμάχητο ντεμπούτο της Λουίζ Κουρβουαζιέ που σάρωσε εισπρακτικά στη Γαλλία και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περσινό Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.
THE LIFO TEAM
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Στα εννιά μου προσπαθούσα να καταλάβω τι σχέση είχε το λεωφορείο με την Μπλανς Ντιμπουά» / «Το Λεωφορείο ο πόθος ήταν η πρώτη μου ακατάλληλη ταινία»: Oι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Ξανθούλη

Μυθολογίες / «Το Λεωφορείο ο πόθος ήταν η πρώτη μου ακατάλληλη ταινία»: Oι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Ξανθούλη

Η κινηματογραφική λίστα του Έλληνα συγγραφέα είναι συγκινησιακά φορτισμένη και γεμάτη παιδικές αναμνήσεις όπως και τα βιβλία του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Οθόνες / Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Το κλείσιμο μιας τριλογίας «Star Wars» που λοιδορήθηκε, για να επανεκτιμηθεί μερικώς όταν η νεότερη έπεσε θύμα των γενικευμένων culture wars και των ελάχιστων φιλοδοξιών της, επανεμφανίζεται στα σινεμά με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την κυκλοφορία της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Daily / Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Ο Τζον Χαμ υποδύεται τον επιτυχημένο επενδυτή που χάνει ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια του σ΄αυτή την εκλεκτικά διασκεδαστική, κατά τόπους δραματική και συχνά διεισδυτική σάτιρα ηθών της πλουτοκρατικής ελίτ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Οι 10+1 αγαπημένες ταινίες του Σπύρου Στάβερη

Μυθολογίες / «Μου αρέσουν οι ιστορίες εκδίκησης στο σινεμά»: Οι 10+1 αγαπημένες ταινίες του Σπύρου Στάβερη

Από το φιλιππινέζικο σινεμά και τον Ζακ Τατί, μέχρι μια ταινία με μαχητές kung-fu που εξεγείρονται ενάντια στη γραφειοκρατία -και μία που τον ώθησε να ζητήσει από τη Marthe Keller να τον κάνει φίλο στο Facebook- η λίστα του φωτογράφου είναι γεμάτη εκπλήξεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ
Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Κωστής Χαραμουντάνης / Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Ο 31χρονος σκηνοθέτης νιώθει πως ενηλικιώθηκε μαζί με την πρώτη του βραβευμένη ταινία, «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού», κινηματογραφεί τις αναμνήσεις του και είναι μία από τις πιο μεγάλες ελπίδες του ελληνικού κινηματογράφου.
M. HULOT
«Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Thalia Mavros / «Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Η διεθνώς βραβευμένη παραγωγός και σκηνοθέτις Thalia Mavros μιλά στη LIFO για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η «αυτοκρατορία» του Τραμπ, καθώς και για τη θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο που αλλάζει - και όχι προς το καλύτερο.
M. HULOT
«The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Οθόνες / «The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της αγαπημένης σειράς του HBO λειτουργεί ως εισαγωγή, συστήνοντας νέους χαρακτήρες, το περιβάλλον της δράσης, τη σχέση των παλιών χαρακτήρων με αυτό αλλά και μεταξύ τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια ‘σύγχρονη’»

Οθόνες / «Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια σύγχρονη»

Ο επιφανής μελετητής του Ομήρου και διευθυντής του New York Times Review of Books, Ντάνιελ Μέντελσον, περιγράφει στην εφημερίδα Telegraph τους τρεις βασικούς κανόνες που ελπίζει να τηρηθούν κατά τη μεταφορά της «Οδύσσειας» στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM
Movies

Οθόνες / Μια ταινία για τον Bloody Hawκ και άλλοι 8 λόγοι για να πάτε σινεμά

Αυτή την εβδομάδα έχουν την τιμητική τους τα κατασκοπικά θρίλερ, παίζει η επανέκδοση του Delicatessen και ένα ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ που δεν απευθύνεται μόνο στο fan base του — όχι άλλο Minecraft.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"In the United States it is all about money: those who have it and those who don't. Identity politics are often used as a smokescreen to distract us from this viral culture of wealth extraction. When we are not extracting wealth from nature, we are extracting it from the working and middle classes."όλο το κείμενο της είναι πολύ όμορφο και αληθινό. Δυστυχώς έχει δίκιο σε όλα! Εγώ χαίρομαι πάντως που κατάφερε να κάνει καριέρα, διότι ειδάλλως δε θα είχαμε τη τύχη να την ακούσουμε..
Ρε παιδιά δεν είναι transsexual αλλά transgender! Αλλο το ένα άλλο το άλλο! Διεμφυλικός (transsexual) είναι οποιος έχει κάνει εγχείρηση επαναπροσδιορισμού του φύλου του και διαφυλικός (transgender) είναι όρος-ομπρέλα και λιγότερο αδιακριτος, γιατι δεν χρειάζεται να ξερουμε τι έχει καποιος μεσα στο εσωρουχο του για να τον ορίσουμε... it's all about the gender(κοικωνικό φυλο)! Οποτε ας αρκεστούμε στον όρο transgender οπως κάνουν στο εξωτερικό!