Ο ιστότοπος του γερμανικού περιοδικού STERN σχολιάζοντας το «ελληνικό ζήτημα» δημοσίευσε ένα σχόλιο με τον τίτλο «Τέρμα με τη διάσωση της Ελλάδας!».

 

«Η ελληνική τραγωδία έχει εξελιχθεί σε ευρωπαϊκή», είναι ο υπότιτλος που αναφέρεται στο διχασμό της ευρωπαϊκής ηπείρου, η οποία καταστρέφεται, καθώς οι προσπάθειες διάσωσης απέτυχαν. «Θα πρέπει να γίνει μια νέα αρχή – προς το συμφέρον της Ευρώπης», τονίζεται.

 

«Οι ευρω-διασώστες θα πρέπει να τερματίσουν την ελληνική τραγωδία με μια λαμπρή τελεία και να επικεντρωθούν επιτέλους πλήρως στη διάσωση της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αν χρεοκοπήσουν η 3η και η 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τα κύματα σοκ θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα», λέει χαρακτηριστικά το σχόλιο.

 

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το άρθρο υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει για να υπάρξει «μια νέα αρχή στην Ευρώπη».

 

«Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία μια συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας. Το ευρώ, η Ευρωζώνη και η Ε.Ε .θα επιζήσουν, και θα καταφέρουν να αντιστρέψουν τα σοβαρά λάθη του παρελθόντος, χωρίς να ταπεινώνουν μονίμως τον περήφανο λαό των Ελλήνων», καταλήγει το δημοσίευμα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr