Σεισμός στην Τουρκία: Έλληνες στέλνουν ρούχα με μηνύματα στήριξης στους πληγέντες - «Αλληλεγγύη, το όπλο των λαών»

Σεισμός στην Τουρκία: Έλληνες στέλνουν ρούχα με μηνύματα στήριξης στους πληγέντες - «Αλληλεγγύη, το όπλο των λαών» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Πολίτες από την Ελλάδα που στέλνουν ρούχα στους πληγέντες του φονικού σεισμού στην Τουρκία συνοδεύουν την αποστολή της βοήθειας με μηνύματα αλληλεγγύης στον γειτονικό λαό που δοκιμάζεται.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter που επικαλείται η ΕΡΤ, γυναίκα έστειλε γάντια σε σεισμόπληκτους, τα οποία συνόδευσε με ένα μήνυμα στα ελληνικά αλλά και στα τουρκικά. Συγκεκριμένα, σε ένα λευκό χαρτάκι γράφει στα ελληνικά: «Αλληλεγγύη, το όπλο των λαών», ενώ στα τουρκικά αναφέρει: «Περαστικά γείτονες».

Μια άλλη γυναίκα από την Αθήνα έβαλε ένα σημείωμα στο πακέτο που ετοίμασε για την Τουρκία. Αγόρασε ρούχα και κουβέρτες συνοδεύοντάς τα με το εξής μήνυμα: «Γείτονες, περαστικά από την Αθήνα». 

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα, οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία ξεπέρασαν τους 20.000.

Η Afad, η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια 17.134 άνθρωποι. Στη Συρία, οι νεκροί ανέρχονται σε 3.162. Συνολικά, τα θύματα μέχρι στιγμής είναι 20.296.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ