Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Σφοδρή κακοκαιρία με θερμοκρασία ρεκόρ -78°C

Κακοκαιρία ΗΠΑ: Πάγωσαν οι βορειοανατολικές ΗΠΑ και ο Καναδάς-Θερμοκρασία ρεκόρ -78°C Facebook Twitter
0

Οι βορειοανατολικές ΗΠΑ και ο ανατολικός Καναδάς βιώνουν ένα παγωμένο Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ και τους ψυχρούς ανέμους να δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες.

Στο όρος Ουάσινγκτον, στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, η αισθητή θερμοκρασία (σ.σ. η αίσθηση της θερμοκρασίας στο σώμα, που μπορεί να διαφέρει από την πραγματική και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την υγρασία και την ταχύτητα του ανέμου) έπεσε τη νύχτα της Παρασκευής στους -78°C, ανέφερε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS). Η κορυφή αυτού του βουνού είναι διαβόητη γιατί εκεί επικρατούν «οι χειρότερες καιρικές συνθήκες στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο του Weather Channel, το προηγούμενο ρεκόρ αισθητής θερμοκρασίας ήταν -74°C.

Στη Νέα Υόρκη, όπου το θερμόμετρο έδειχνε -16°C στο Σέντραλ Παρκ, τα καταφύγια για άστεγους έλαβαν εντολή να μην αρνούνται την είσοδο σε κανέναν.

Στη Βοστόνη τα σχολεία έκλεισαν από την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους.

Στο Μέιν, η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους -51°C στην κωμόπολη Φρέντσβιλ, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Μόντρεαλ νωρίς το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -29 βαθμούς Κελσίου – με την αίσθηση της θερμοκρασίας όμως στους -41. Στο Κεμπέκ και σε πολλές περιοχές του ανατολικού Καναδά η αισθητή θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους -40 ή και -50 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των ακραίων συνθηκών ματαιώθηκε η έναρξη του Καρναβαλιού του Κεμπέκ αφού, αν και οι συμμετέχοντες είναι συνηθισμένοι στο κρύο, ο παγωμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πάντως ότι από αύριο Κυριακή οι συνθήκες θα αρχίσουν να καλυτερεύουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM