ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι χαιρέτισε την 200ή επέτειο της ελληνικής επανάστασης

Ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι χαιρέτισε την 200ή επέτειο της ελληνικής επανάστασης Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι χαιρέτισε την 200η επέτειο της ελληνικής επανάστασης. 

Κατά την εναρκτήρια δήλωσή του, ο πρόεδρος Σασόλι χαιρέτισε την 200ή επέτειο από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία στην Ελλάδα, που οδήγησε στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους το οποίο βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της ΕΕ.

Τόνισε ωστόσο και ότι η 25 Μαρτίου είναι επίσης ημέρα εορτασμού και μνήμης για τον μαζικό εκτοπισμό στη Σιβηρία Εσθονών, Λετονών και Λιθουανών από την ΕΣΣΔ, εκ των οποίων ελάχιστοι επέστρεψαν. Τιμώντας τα θύματα με ενός λεπτού σιγή, ο πρόεδρος Sassoli δήλωσε ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ.

Το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται σθεναρά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΕΕ και παγκοσμίως, δήλωσε ο πρόεδρος Sassoli, αναφερόμενος στις κυρώσεις της Κίνας κατά πέντε ευρωβουλευτών και της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι εν λόγω κυρώσεις ως αντίποινα αποτελούν απαράδεκτη απάντηση στις θεμιτές ανησυχίες του Κοινοβουλίου σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσθεσε, εκφράζοντας την υποστήριξή του σε όσους έχουν πληγεί από αυτές.

Ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Reinhard Bütikofer (Πράσινοι, Γερμανία) δήλωσε ότι οι κυρώσεις καταδεικνύουν ότι οι αξίες της ΕΕ είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Περιγράφοντας τις κυρώσεις ως επίθεση κατά των θεσμικών οργάνων, επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να είναι ενωμένη στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Η Maria Arena (Σοσιαλιστές, Βέλγιο), πρόεδρος της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τόνισε ότι η ΕΕ έχει καθήκον να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν θα μας φιμώσουν» είπε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας και οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

European LiFO
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Αλλάζουν οι κανόνες στις άδειες οδήγησης - Τι προβλέπεται για τους νέους οδηγούς

European LiFO / ΕΕ: Αλλάζουν οι κανόνες στις άδειες οδήγησης - Τι προβλέπεται για τους νέους οδηγούς

Την ώρα που τουλάχιστον 20.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά οι οδηγοί να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης
THE LIFO TEAM