«Ο Χίτλερ ήταν δαιμονικός»: O Τζο Μπάιντεν καταδικάζει τον αντισημιτισμό μετά τις δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ

«Ο Χίτλερ ήταν δαιμονικός»: O Τζο Μπάιντεν καταδικάζει τον αντισημιτισμό μετά τις δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον αντισημιτισμό λίγες ώρες μετά τις ακραίες δηλώσεις και αναρτήσεις του Κάνιε Γουέστ.

Αν και ο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε ευθέως στο όνομα του Γουέστ η πολιτικών του αντιπάλων, ξεκαθαρίζει πως πρέπει «να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα».

«Το Ολοκαύτωμα συνέβη. Ο Χίτλερ ήταν μια δαιμονική φιγούρα. Και αντί να του δίνουν μια πλατφόρμα, οι πολιτικοί μας ηγέτες θα πρέπει να φωνάζουν και να απορρίπτουν τον αντισημιτισμό όπου και αν κρύβεται. Η σιωπή είναι συνενοχή», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Τwitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του Γουέστ, έπειτα από ανάρτηση σχεδίου που συνδύαζε τη σβάστικα με το άστρο του Δαβίδ. Ο Μασκ επιβεβαίωσε το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του ράπερ. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Παρόλα αυτά, παραβίασε ξανά τον κανονισμό μας κατά της υποκίνησης σε βία. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος. 

Νωρίτερα, είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο συνέντευξη στην οποία ο Κάνιε Γουέστ έλεγε στον ακροδεξιό συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς: «Βλέπω καλά πράγματα στον Χίτλερ… Κάθε άνθρωπος έχει κάτι πολύτιμο, ιδιαίτερα ο Χίτλερ». 

«Οι Ναζί ήταν κακοποιοί», σχολίασε ο Τζόουνς. «Αλλά έκαναν και καλά πράγματα. Πρέπει να σταματήσουμε να θάβουμε τους Ναζί συνέχεια», ήταν η απάντηση του ράπερ. «Αγαπώ τους Εβραίους. Αλλά αγαπώ και τους Ναζί», σημείωσε λίγο αργότερα. Όταν ο Τζόουνς του είπε σε κάποιο σημείο «Δεν πιστεύω ότι ο Χίτλερ ήταν καλός τύπος», ο Γουέστ του απάντησε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που αγαπώ στον Χίτλερ. Πολλά πράγματα». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ