Μετσόλα: Δεν θα είμαστε ποτέ πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη

Μετσόλα: Δεν θα είμαστε ποτέ πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ υπογράμμισε η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα κατά την ομιλία της αμέσως μετά την εκλογή της.

«Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μετσόλα.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε: «Η Ευρώπη έχει μια κληρονομιά πολέμου, αλλά και θεραπείας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες για το τέλος στη διαίρεση στην τελευταία διαιρεμένη χώρα της ΕΕ - την Κύπρο - υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ. Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε τη συντηρητική Μαλτέζα δικηγόρο Ρομπέρτα Μετσόλα ως τη νέα πρόεδρό του, μετά το θάνατο του Νταβίντ Σασόλι προ σχεδόν δύο εβδομάδων. 

Είναι η πρώτη γυναίκα σε διάστημα είκοσι χρόνων που αναλαμβάνει την ηγεσία του ευρωκοινοβουλίου και μόλις η τρίτη στην ιστορία του θεσμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

European LiFO
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ