Κυκλώνας Άιντα: Χάος στη Νέα Υόρκη με 44 νεκρούς- Πρωτοφανείς εικόνες στο μετρό που πλημμύρισε

Κυκλώνας Άιντα: Χάος στη Νέα Υόρκη με 44 νεκρούς- Πρωτοφανείς εικόνες στο μετρό που πλημμύρισε Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
0

Οι εκτεταμένες πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας Άιντα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 44 ανθρώπους σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ.

Ειδικά στη Νέα Υόρκη, οι καταρρακτώδεις βροχές και αιφνίδιες πλημμύρες ιστορικών διαστάσεων συνετέλεσαν σε τουλάχιστον 12 θανάτους, όταν πολίτες ηλικίας από 2 ως 86 ετών πιθανόν παγιδεύτηκαν και πνίγηκαν σε υπόγεια φτωχικών κατοικιών σε Μανχάταν, Κουίνς και Μπρούκλιν.

Δρόμοι, λεωφόροι, οδοί ταχείας κυκλοφορίας μεταμορφώθηκαν σε χειμάρρους, δεκάδες αυτοκίνητα βυθίστηκαν στα λασπόνερα ενώ ενδεικτικό της σφοδρότητας του φαινομένου είναι το βίντεο που απεικονίζει σταθμό μετρό της Νέας Υόρκης να «πνίγεται» στο νερό.

Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις πολιτείες του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, δίνοντας εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να βοηθήσουν τις προσπάθειες των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων καταστροφών που άφησε πίσω της η καταιγίδα Άιντα.

Η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) κατέγραψε απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης στο Σέντραλ Παρκ: 80 χιλιοστά μέσα σε μια ώρα.

Η νέα κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλέιζιο έκανε λόγο για «ιστορικό καιρικό φαινόμενο».

Η κήρυξη «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» εξαιτίας πλημμυρών δεν έχει προηγούμενο στην πόλη της Νέας Υόρκης, σημείωσε η NWS.

Κυκλώνας Άιντα: Χάος στη Νέα Υόρκη με 44 νεκρούς- Πρωτοφανείς εικόνες στο μετρό που πλημμύρισε Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
Κυκλώνας Άιντα: Χάος στη Νέα Υόρκη με 44 νεκρούς- Πρωτοφανείς εικόνες στο μετρό που πλημμύρισε Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
Κυκλώνας Άιντα: Χάος στη Νέα Υόρκη με 44 νεκρούς- Πρωτοφανείς εικόνες στο μετρό που πλημμύρισε Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE

Αρκετοί πολιτικοί επισήμαιναν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην απορρύθμιση του κλίματος, δύο εβδομάδες μετά τις βροχοπτώσεις της καταιγίδας Χένρι και εννιά χρόνια μετά τον κυκλώνα Σάντι.

«Η υπερθέρμανση του κλίματος είναι προ των πυλών και θα επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο αν δεν κάνουμε τίποτα», προειδοποίησε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσακ Σούμερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM