Απεργία την Πρωτομαγιά

Γιόζεφ Γιάνινγκ: Άκαρδοι τεχνοκράτες τα μέλη της τρόικας

Γιόζεφ Γιάνινγκ: Άκαρδοι τεχνοκράτες τα μέλη της τρόικας Facebook Twitter
Μέλη της τρόικας στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου). Menelaos Myrillas / SOOC
0

Ως άκαρδους τεχνοκράτες χαρακτηρίζει τα μέλη της τρόικας ο πολιτικός επιστήμονας Γιόζεφ Γιάνινγκ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) σε συνέντευξή του στην γερμανική δημόσια ραδιοφωνία (DLF). Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Γιάνινγκ τάσσεται υπέρ μιας διαφορετικής σύνθεσης της τρόικας και προτείνει τη συμμετοχή βουλευτών στη νέα επιτροπή.

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν επιτροπές, στις οποίες να συμμετέχουν και οι επικεφαλής των τριών θεσμών, διότι ο λόγος τους δεν έχει μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό βάρος. Επιπλέον μια ομάδα από βουλευτές ή ευρωβουλευτές από τις πιστώτριες χώρες, αλλά και από την πλευρά της Ελλάδας θα μπορούσαν να συμβάλλουν έτσι ώστε να διορθωθεί η κακή εικόνα των μελών της τρόικας, τα οποία ως άκαρδοι τεχνοκράτες, δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Στόχος είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι οι δανειστές αναζητούν πράγματι λύσεις για το πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και δεν θέτουν σε εφαρμογή απλά ένα σχέδιο με οποιοδήποτε κόστος», σημειώνει ο Γερμανός επιστήμονας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με την έκδοση ομολόγων που συνδέονται με την ανάπτυξη και την αντικατάσταση των ομολόγων στην κατοχή της ΕΚΤ με ομόλογα στο διηνεκές ο τονίζει: «Ομολόγα που συνδέονται με την ανάπτυξη θα είχαν νόημα. Υπάρχουν περιπτώσεις που η έκδοση ομολόγων στο διηνεκές σε ορισμένες χώρες θα είχε βάση. Όχι όμως στην Ελλάδα. Η περίπτωση της είναι ιδιαίτερα περίπλοκη επειδή θα πρέπει να εξυπηρετηθούν εντός του 2015 βραχυπρόθεσμα ομολόγα. Το δήλωσε άλλωστε και ο Μάριο Ντράγκι. Δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν άλλα βραχυπρόθεσμα ομόλογα. Εκτός αυτού είναι καλή ιδέα να συμμετέχει η ΕΚΤ ή οι μηχανισμοί στήριξης σε ελληνικές τράπεζες, όπως προτείνει ο υπουργός Οικονομικών. Οι εταίροι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε αυτό».

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ