Αίγυπτος: Αθωώθηκαν οι 26 κατηγορούμενοι για «ομοφυλοφιλικά όργια»

Αίγυπτος: Αθωώθηκαν οι 26 κατηγορούμενοι για «ομοφυλοφιλικά όργια» Facebook Twitter
1

Αιγυπτιακό δικαστήριο αθώωσε σήμερα 26 άνδρες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο μήνα σε χαμάμ του Καΐρου, κατηγορούμενοι για «ομοφυλοφιλικά όργια».

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη κατακραυγή από ακτιβιστές και ομάδες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά αφότου ένα φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι πρόβαλε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται η αστυνομία να σέρνει έξω από το χαμάμ τους ημίγυμνους άνδρες.

Οι 26 άνδρες κατηγορούνταν, μεταξύ άλλων, για εκτέλεση άσεμνων δημοσίων πράξεων και ακολασία. Στις επίσημες κατηγορίες, ο εισαγγελέας σημείωνε ότι η έρευνα αποκάλυψε πως ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό του χαμάμ χρησιμοποιούσαν τον χώρο για "πάρτι ακολασίας, όργια ομοφυλόφιλων ανδρών με αντάλλαγμα χρήματα".

Το αιγυπτιακό δίκαιο δεν απαγορεύει ρητώς την ομοφυλοφιλία αλλά οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου αποτελούν ταμπού στη συντηρητική κοινωνία της Αιγύπτου και ένας παλιός νόμος που ποινικοποιεί την πορνεία χρησιμοποιείται συχνά για την καταδίκη ομοφυλοφίλων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση τον Νοέμβριο, γιατί εμφανίστηκαν σε ένα βίντεο που προβλήθηκε online, το οποίο έδειχνε την πρώτη γαμήλια τελετή ομοφυλόφιλων στη χώρα.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά την τελευταία δεκαετία για την ομοφυλοφιλική κοινότητα της Αιγύπτου, καθώς τουλάχιστον 150 άνδρες συνελήφθησαν ή οδηγήθηκαν σε δίκη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Φυσικα και θα αθωώνονταν. Θα ηταν φοβερα δυσκολο να καταδικαστουν χωρις νόμο, και μαλιστα χωρίς αποδείξεις.Η δουλεια ομως εγινε. Εκφοβισμος, διαπόμπευση και αποπροσανατολισμος της κοινης γνώμης απ τα πραγματικα της προβληματα.Κατι μικρότερο αλλα αναλογο εχει γινει και στην Ελλαδα με το ομοφοβικο ΕΣΡ και τα παρανομα προστιμα που συνεχως επεβαλλε και ακυρωνονταν (υστερα απο χρονοβορες διαδικασιες). Επεισε ετσι Μέσα, παραγωγούς και τηλεθεατες ότι το θεμα της ομοφυλοφυλίας ειναι αποφευκτέο και ειδικα οταν αυτη παρουσιαζεται αντικειμενικα ή θετικά (αρνητικα δεν τους πειραζει, εξυπηρετει την παρανομη προπαγανδα τους). Και αυτή η άτυπη "απαγόρευση" ισχύει ακόμα και σήμερα...εχει πιασει (ομοφοβικό) τόπο.Πρέπει να τελειώνουμε με αυτη...