Ονομάζεται Vantablack και είναι το υλικό με την πιο σκούρα απόχρωση του μαύρου επάνω στη γη, ικανό να αντανακλά μόνο το 0.035% του φωτός που πέφτει επάνω του. 

 

Το νέο κατάμαυρο υλικό, δημιουργήθηκε από την εταιρεία Surrey Nanosystems και "είναι κατασκευασμένο από νανοσωλήνες άνθρακα 10.000 φορές πιο λεπτές από την ανθρώπινη τρίχα, που απορροφούν σχεδόν πλήρως το φως", αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι 10.000 φορές πιο λεπτοί από την ανθρώπινη τρίχα και αναπτύσσονται σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 350 βαθμούς καλσίου

 

Το υλικό, που βρίσκει εφαρμογή στο χώρο των οπτικών, της αστρονομίας αλλά και στο στρατό, είναι τόσο μαύρο που το ανθρώπινο μάτι δυσκολεύεται να κατανοήσει αυτή την απόχρωση ή όπως το θέτει ένας από τους δημιουργούς του, επικεφαλής τεχνολογικών ερευνών της εταιρείας, Ben Jensen, "Είναι κατάμαυρο, σαν να κοιτάς μια τρύπα, σαν να μην υπάρχει τίποτε εκεί. Δείχνει τόσο παράξενο"

 

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν πρόκειται να δούμε σύντομα ένα μαύρο φόρεμα από το υλικό του, ο Jensen απάντησε:

"Θα ήταν πανάκριβο -λόγω του υψηλού κόστους του υλικού- και θα χάνατε κάθε πτυχή και λεπτομέρεια του φορέματος αφού θα έμοιαζε σαν μια μαύρη τρύπα επάνω στο σώμα".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr