Παρά τις έντονες επικρίσεις και τις αμφιβολίες που πληθαίνουν για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, τα μεγαλεπήβολα σχέδια των διοργανωτών όχι μόνο δεν αναθεωρούνται, αλλά παρουσίασαν ακόμη πιο εντυπωσιακές εγκαταστάσεις. Οι Καταριανοί έδωσαν στη δημοσιότητα τα νέα σχέδια για το γήπεδο Al Bayt στην παραθαλάσσια πόλη Al Khor που βρίσκεται 50 μίλια από την Ντόχα.

 

 

 

Περιφερειακά του γηπέδου Al Bayt θα βρίσκεται μαι τεράστια έκταση η οποία θα διαμορφωθεί ώστε να φιλοξενεί πάρκα, εμπορικά κέντρα, ποδηλατόδρομο και εστιατόρια. Το ίδιο το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 60.000 θεατών και το πιο χαρακτηριστικό του στοιχείο θα είναι ο σχεδιασμός που θα θυμίζει  μαύρη τέντα  και που θα μοιάζει να το σκεπάζει. Το στοιχείο αυτό θα είναι μια αναφορά στην παράδοση των νομάδων και με συμβολισμούς για τη φιλοξενία των ταξιδιωτών της ερήμου.

 

 

 

 Υπεύθυνη για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό είναι μια ομάδα νέων αρχιτεκτόνων τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Μια από τις καινοτομίες του γηπέδου είναι πως είναι σχεδιασμένο ώστε όλο το πάνω διάζωμα των κερκίδων να είναι αποσπώμενο και να μπορεί μετά το τέλος της διοργάνωσης να γίνει δάνειο σε όποια χώρα το χρειαστεί για αθλητικές  διοργανώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr