Απεργία την Πρωτομαγιά

Ποινές κάθειρξης 7-10 ετών σε δημοσιογράφους του Αλ Τζαζίρα

Ποινές κάθειρξης 7-10 ετών σε δημοσιογράφους του Αλ Τζαζίρα Facebook Twitter
1

Με ποινές κάθειρξης επτά ως δέκα ετών καταδίκασε το Αιγυπτιακό Δικαστήριο τους τρεις δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα του Κατάρ.

Οι τρεις δημοσιογράφοι οι οποίοι ήταν φυλακισμένοι για 160 μέρες κρίθηκαν ένοχοι για τρομοκρατία και διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο να πλήξουν την εικόνα της χώρας. Οι καταδικασθέντες είναι ο Αιγύπτιο-Καναδός Μοχάμεντ Φάντελ Φάχμι ( επικεφαλής του γραφείου του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα), ο αυστραλός συνάδελφός του Πίτερ Γκρέστε και ο Αιγύπτιος Μπάχερ Μοχάμεντ. Και οι τρεις δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου μαζί με αρκετούς ακόμη κατηγορούμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν αντίστοιχες κατηγορίες.

Ποινές κάθειρξης 7-10 ετών σε δημοσιογράφους του Αλ Τζαζίρα Facebook Twitter

Οι δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013 στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν στο Κάιρο, στη διάρκεια επιχείρησης καταστολής των ισλαμιστών υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Διεθνής Αμνηστία και η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων έχουν ζητήσει επανειλημμένα οι δημοσιογράφοι να αφεθούν ελεύθεροι ενώ η δίκη έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα κατήγγειλε πως οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και δεν δικαιολογούνται χαρακτηρίζοντας τη δίκη δίωξη της ελεύθερης δημοσιογραφίας.

Ποινές κάθειρξης 7-10 ετών σε δημοσιογράφους του Αλ Τζαζίρα Facebook Twitter

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια