O Μπερλουσκόνι καλεί σε συγκέντρωση υπέρ του

O Μπερλουσκόνι καλεί σε συγκέντρωση υπέρ του Facebook Twitter
0

Στους γνωστούς του δραματικούς τόνους ο Μπερλουσκόνι κάλεσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη νεολαία του Forza Italia, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη μπροστά στο Μέγαρο Γκρατσιόλι στη Ρώμη. Εκείνη τη μέρα η Ολομέλεια της Γερουσίας καλείται να εγκρίνει ή όχι την απόφαση της επιτροπής του Σώματος που είπε "ναι" στην αποπομπή του Μπερλουσκόνι, μετά την οριστική και αμετάκλητη δικαστική του καταδίκη.

Ο Μπερλουσκόνι ζήτησε εμμέσως χάρη από τον Πρόεδρο Ναπολιτάνο, κάτι που ο τελευταίος έχει απορρίψει πολλάκις στο παρελθόν. "Δεν ζητώ την προεδρική χάρη, επαφίεται στον πρόεδρο να την δώσει είπε. Έχω την αξιοπρέπεια να μην την ζητήσω" είπε στην ομιλία, αλλά συμπλήρωσε: "Ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να διστάσει ούτε στιγμή να δώσει μία διέξοδο που ακυρώνει αυτήν την ατίμωση".

Για τον Μπερλουσκόνι η απόφαση των δικαστών είναι "πολιτική καταδίκη, απίστευτη, απολύτως ανυπόστατη, που χρησιμοποιείται για για την ποιλιτική δολοφονία του αρχηγού της κεντροδεξιάς, είναι ένα πραξικόπημα, δεν πιστεύω πως μπορούμε να αποδεχθούμε μία τέτοια παραβίαση".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM