ΤΕΜΠΗ LIVE!

Η Μελάνια Τραμπ αποκαλύπτει το νέο κιόσκι στο γήπεδο τένις του Λευκού Οίκου και προκαλεί αντιδράσεις

Η Μελάνια Τραμπ αποκαλύπτει το νέο κιόσκι στο γήπεδο τένις του Λευκού Οίκου και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
Αντιδράσεις για ανάρτηση της Μελάνια Τραμπ - Αποκαλύπτει το νέο κιόσκι στο γήπεδο τένις του Λευκού Οίκου (EPA)
0

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ για το νέο κιόσκι στον γήπεδο τένις στον Λευκό Οίκο, εν μέσω πανδημίας.

«Ελπίζω ότι αυτός ο ιδιωτικός χώρος θα λειτουργήσει ως τόπος αναψυχής και συγκέντρωσης για μελλοντικές πρώτες οικογένειες», δήλωσε η Μελάνια Τραμπ, σε γραπτή ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Η Πρώτη Κυρία συνέχισε ευχαριστώντας τους «ταλαντούχους τεχνίτες» που δούλεψαν στο έργο και τους «γενναιόδωρους υποστηρικτές του Λευκού Οίκου».

Ωστόσο, η ανάρτησή της αυτή εν μέσω πανδημίας προκάλεσε οργή στο Twitter.

«282.345», σημείωσε ο David Corn, επικεφαλής του γραφείου της Mother Jones, στην Ουάσιγκτον σε μια λιτή απάντηση, αναρτώντας μόνο τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού.

Η Molly Jong-Fast, αρχισυντάκτρια του Daily Beast, ήταν πιο σαρκαστική. «Ω, αυτοί οι άνθρωποι στα κρεβάτια τους στο ICU θα αισθανθούν πολύ καλύτερα γνωρίζοντας ότι η Τραμπ τελείωσε το γήπεδο του τένις.» έγραψε.

Μια φωτογραφία της πρόσφατα αποκαλυφθείσας δομής περιελάμβανε την κιονοστοιχία, τον τοίχο στηθαίου και τα παράθυρα των προβολέων που προορίζονταν να συνδέσουν το νέο κτίριο με την εμφάνιση και την αίσθηση του Λευκού Οίκου.

Το γραφείο της Μελάνια Τραμπ αποκάλυψε ότι το γήπεδο είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική που έχει η ανατολική και δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε προηγουμένως μετατρέψει το γήπεδο τένις σε γήπεδο μπάσκετ.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε να σχεδιάζεται στις αρχές του 2018, εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2019 από την επιτροπή καλών τεχνών και την εθνική επιτροπή προγραμματισμού κεφαλαίου ενώ η κατασκευή του έγινε σε συνεργασία με τα National Mall και National Park Service.

Ο Τραμπ συνέβαλε στο έργο τον Οκτώβριο του 2019, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικές δωρεές. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δεν αποκάλυψε το κόστος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χώρος αυτός προκαλεί διαμάχη. Νωρίτερα φέτος, η Πρώτη Κυρία επικρίθηκε έντονα για ανάρτηση με φωτογραφίες, που τη δείχνουν να φορά ειδικό καπέλο εργάτη, ενώ φαίνεται να επιβλέπει την πρόοδο της δομής την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα.

Σε απάντησή της, η Μελάνια Τραμπ, προέτρεψε «όποιον επιλέγει να είναι αρνητικός και να αμφισβητεί ότι (εκείνη) εργάζεται στον Λευκό Οίκο να πάρει τον χρόνο του και να συνεισφέρει κάτι καλό και παραγωγικό στις δικές του κοινότητες».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM