Ιράκ: Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ - Με στόχο δυνάμεις των ΗΠΑ

Ιράκ: Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ - Με στόχο δυνάμεις των ΗΠΑ Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες που στηρίζονται από το Ιράν εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες, με στόχο Αμερικανούς στρατιώτες στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τα όρια του χωριού Σεΐχ Αμίρ, στην επαρχία Νινευή, από τις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης, στοχεύοντας τις δυνάμεις του συνασπισμού (σ.σ. με επικεφαλής τις ΗΠΑ) στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ερμπίλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι τέσσερις ρουκέτες έπεσαν στις παρυφές του αεροδρομίου ενώ οι δύο δεν εξερράγησαν, πρόσθεσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν. 

Ο πρωθυπουργός του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί καταδίκασε απόψε την επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της πόλης Ερμπίλ και κάλεσε τον πρωθυπουργό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ να οδηγήσει τους υπεύθυνους τη δικαιοσύνη.


«Καταδικάζω με τον εντονότερο τρόπο την αποψινή πυραυλική επίθεση στο Ερμπίλ. Το Ιρακινό Κουρδιστάν δεν θα ανεχτεί καμία απόπειρα υπονόμευσης της σταθερότητάς του και η απάντησή μας θα είναι ισχυρή», ανέφερε μέσω του Twitter. «Μίλησα με τον πρωθυπουργό (του Ιράκ) Μουστάφα αλ Καντίμι για το πόσο σημαντικό είναι να αποδοθούν ευθύνες», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM