Κορυφαίος Ιάπωνας σεφ «έβαλε τέλος στη ζωή του» έπειτα από αναφορές για σεξουαλική επίθεση

Κορυφαίος Ιάπωνας σεφ «έβαλε τέλος στη ζωή του» έπειτα από αναφορές για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Ιάπωνας σεφ, γνωστός για τα εστιατόριά του στο Παρίσι, αυτοκτόνησε σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο 39χρονος Τάκου Σεκίνε έβαλε τέλος στη ζωή του τη Δευτέρα, καθώς είχε γίνει στόχος «ψευδών» ισχυρισμών για σεξουαλική επίθεση, ανέφερε ανακοίνωση της οικογένειάς του. Το εστιατόριό του, Dersou, είχε αναδειχθεί το καλύτερο της Γαλλίας το 2016, από τον οδηγό γαστρονομίας Fooding.

Δεν έχει γίνει κάποια επίσημη καταγγελία σε βάρος του Sekine, ούτε διεξαγόταν έρευνα από την αστυνομία για τον σεφ. Ο ίδιος είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς σε βάρος του.

Ο Σεκίνε είχε θητεύσει στο πλευρό κορυφαίων σεφ, ανάμεσά τους ο Γάλλος Αλέν Ντουκάς. Το 2016 άνοιξε το δικό του εστιατόριο, το Dersou, που την ίδια χρονιά αναδείχθηκε ως το καλύτερο της Γαλλίας από το Fooding, ενώ τρία χρόνια αργότερα άνοιξε και το Cheval d'Or, το οποίο επίσης κέρδισε βραβείο.

Τον Αύγουστο μία γυναίκα κατήγγειλε μα ανάρτηση στο Instagram ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από σεφ τον οποίο δεν κατονόμαζε. Οι γυναίκες της βιομηχανίας εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό της, σύμφωνα με το Eater.

Τον ίδιο μήνα η ιστοσελίδα Atabula- σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο- δημοσίευσε έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση σε κορυφαία γαλλικά εστιατόρια, αναφέροντας ότι ένας «γνωστός Ιάπωνας σεφ», τον οποίον δεν κατονόμαζε «μπορεί να κατηγορηθεί για βιασμό». Ο Σεκίνε είχε πει πως θα δώσει μάχη για να «καθαρίσει» το όνομά του.

Όμως, σύμφωνα με την οικογένειά του, βυθίστηκε στην κατάθλιψη, μετά τη διατύπωση αυτών των ισχυρισμών. «Η επίθεση στην τιμή και την ακεραιότητά του ήταν βαριά. Σε μια διαδικασία κατάθλιψης, που είχαν αναγνωρίσει οι γιατροί, ο Τάκου Σεκίνε δεν έβλεπε πια το πώς θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό το κύμα», ανέφερε η οικογένειά του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ