Βιετνάμ: Απομακρύνονται επειγόντως 80 χιλ. τουρίστες - Μετά από εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων

Βιετνάμ: Απομακρύνονται επειγόντως 80 χιλ. τουρίστες - Μετά από εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων Facebook Twitter
Βιετνάμ: Απομακρύνονται επειγόντως 80 χιλ. τουρίστες - Μετά από εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων
0

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ έκλεισε την πόλη Ντα Ναν στους τουρίστες μετά την καταγραφή τεσσάρων νέων τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων.

Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του ιού στη χώρα μετά τον Απρίλιο. Κανένας τουρίστας δεν μπορεί να εισέλθει στην πόλη για 14 ημέρες ενώ έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις για την απομάκρυνση των 80.000 επισκεπτών.

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατεπείγουσα απομάκρυνση 80.000 ανθρώπων, κυρίως υπηκόων της χώρας οι οποίοι παραθέριζαν, από την πόλη Ντα Ναν, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, αφού τρεις άνθρωποι διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό εκεί το Σαββατοκύριακο.

Για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση θα χρειαστούν τέσσερις ημέρες, με αερομεταφορείς του Βιετνάμ να καλούνται να εκτελούν περίπου 100 πτήσεις ημερησίως από τη Ντα Ναν προς 11 άλλες πόλεις της χώρας, εξήγησε η κυβέρνηση.

Το Βιετνάμ θεωρείτο ότι είχε μία από τις πιο επιτυχημένες αντιδράσεις στην πανδημία. Έχει καταγράψει πάνω από 400 κρούσματα και κανένα θάνατο.

Αλλά σχεδόν 100 ημέρες μετά την τελευταία εμφάνιση κρούσματος, τέσσερις νέες περιπτώσεις εμφανίστηκαν στη χώρα, οι τρεις στο Ντα Ναν, μια κεντρική παράκτια πόλη δημοφιλής στους εγχώριους τουρίστες.

Ο πρωθυπουργός Nguyen Xuan Phuc διέταξε τη Δευτέρα τους κατοίκους του Ντα Ναν να εφαρμόσουν εκ νέου την κοινωνική απόσταση και να κλείσουν όλες τις μη απαραίτητες υπηρεσίες.

Είπε ότι η απάντηση έπρεπε να είναι «αποφασιστική», αλλά ότι δεν είχε διατάξει ακόμη ένα πλήρες κλείσιμο της πόλης.

Με πληροφορίες του BBC/ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ