Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός: Η Κίνα προσπαθεί να σαμποτάρει την ανάπτυξη εμβολίου, λέει ρεπουμπλικανός γερουσιαστής

Κορωνοϊός: Η Κίνα προσπαθεί να σαμποτάρει την ανάπτυξη εμβολίου, λέει ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής ισχυρίζεται ότι η Κίνα προσπαθεί να σαμποτάρει την ανάπτυξη εμβολίου (EPA)
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στοιχεία ότι η Κίνα προσπαθεί να επιβραδύνει ή να σαμποτάρει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον κορωνοϊο, ισχυρίζεται ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Ρικ Σκοτ.

«Πρέπει να φτιάξουμε αυτό το εμβόλιο. Δυστυχώς έχουμε στοιχεία ότι η κομμουνιστική Κίνα προσπαθεί να μας σαμποτάρει ή να επιβραδύνει τη διαδικασία» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC TV.

«Η Κίνα δεν θέλει να φτιάξουμε εμείς πρώτοι το εμβόλιο. Αποφάσισαν να γίνουν αντίπαλοι των Αμερικανών αλλά εγώ στηρίζω τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τους ισχυρισμούς αυτούς, ο Σκοτ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι τα στοιχεία έχουν περιέλθει στα χέρια τους μέσω της κοινότητας πληροφοριών.

«Αυτό το εμβόλιο είναι πραγματικά σημαντικό για όλους, ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία μας. Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι αν η Αγγλία φτιάξει το εμβόλιο πρώτη ή το κάνουμε εμείς πρώτοι, θα το μοιραστούμε. Η κομμουνιστική Κίνα, δεν πρόκειται να το μοιραστεί».

Από την άλλη πλευρά, η Κίνα θα αυξήσει τη διεθνή συνεργασία στις μελλοντικές κλινικές δοκιμές εμβολίων για την Covid-19, οικοδομώντας πάνω σε προηγούμενες συνεργασίες για την ανάπτυξη εμβολίων, όπως δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογία.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ