Απεργία την Πρωτομαγιά

«Σταματήστε να μας σκοτώνετε»: Διαδηλώσεις σε Λονδίνο και Βερολίνο για τον Τζορτζ Φλόιντ

«Σταματήστε να μας σκοτώνετε»: Διαδηλώσεις σε Λονδίνο και Βερολίνο για τον Τζορτζ Φλόιντ Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα σε Λονδίνο και Βερολίνο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ που έχουν βγει στους δρόμους για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι διαδηλωτές γονάτισαν στην Πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου φωνάζοντας «Καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη» και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κοινοβούλιο, καταλήγοντας έξω από την αμερικανική πρεσβεία.


Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο κρατώντας πόστερ που έγραφαν «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ», «Σταματήστε να μας σκοτώνετε» και «Ποιος θα είναι ο επόμενος;».

Ο θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά την βίαιη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό την Δευτέρα προκάλεσε ένα κύμα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ και απελευθέρωσε την συσσωρευμένη οργή για τον ρατσισμό που επικρατεί στο αμερικανικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Κάποιες από τις διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαιες όταν διαδηλωτές εμπόδισαν την κίνηση των αυτοκινήτων, έβαλαν φωτιά και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να τους απωθήσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ