Φιλιππίνες: Δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω τυφώνα - Εν μέσω πανδημίας

Φιλιππίνες: Δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω τυφώνα - Εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
EPA
0

Ισχυρός τυφώνας έπληξε σήμερα τις κεντρικές Φιλιππίνες, προκαλώντας την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονταν σε καραντίνα στα σπίτια τους λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι ζουν σε παράκτιες ζώνες ή σε πρόχειρα καταλύματα κοντά στις περιοχές από όπου πέρασε ο τυφώνας Βονγκφόνγκ, ο πρώτος της φετινής εποχής. Εξάλλου δεκάδες εκατομμύρια άλλοι βρίσκονται στην τροχιά του τυφώνα, ο οποίος συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις. Αναμένεται μάλιστα να πλήξει και τη Μανίλα, μια πόλη με 12 εκατομμύρια κατοίκους.

Εξαιτίας της διπλής απειλής του κορωνοϊού και του τυφώνα, τα καταφύγια στις κεντρικές Φιλιππίνες μπορούν να είναι πλήρη κατά 50%, με τη χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική. Για τον λόγο αυτό οι αρχές ζήτησαν από 47 μεγάλες εκκλησίες της περιοχής να δεχθούν τους εκτοπισμένους. Ο Βονγκφόνγκ συνοδεύεται από ανέμους που ενδέχεται να φτάσουν τα 190 χιλιόμετρα την ώρα καθώς και καταρρακτώδεις βροχές που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στις περιοχές που βρίσκονται στην τροχιά που θα ακολουθήσει ο τυφώνας έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις, με τους περισσότερους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους για τον φόβο να μολυνθούν από την covid-19. Στις Φιλιππίνες έχουν καταγραφεί 11.618 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 772 θάνατοι, ωστόσο οι πραγματικοί αριθμοί ενδέχεται να είναι μεγαλύτεροι καθώς δεν διενεργούνται πολλά τεστ.

Φιλιππίνες: Δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω τυφώνα - Εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
EPA

Το αρχιπέλαγος πλήττεται κάθε χρόνο από περίπου 20 τυφώνες κατά μέσο όρο, οι οποίοι προκαλούν θύματα και σοβαρές ζημιές, επιδεινώνοντας τη φτώχεια εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τυφώνας Καμούρι στις αρχές Δεκεμβρίου κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 484.000 σπίτια και ανάγκασε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM