Έντονα αντιδρούν οι ενορίτες της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου, στο Σανσάϊν της Μελβούρνης για την απόφαση του δήμου Μπρίνμπακ να τους ζητήσει 4 χιλιάδες δολάρια για την περιφορά του Επιτάφιου τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

Εκπρόσωπος του δήμου δήλωσε ότι έπρεπε να κλείσουν δρόμοι για την περιφορά του επιταφίου, καθώς η αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν μπορούσε να περιφρουρήσει την πομπή αν δεν έκλειναν οι δρόμοι για λόγους ασφαλείας. «Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε να καταβληθούν χρήματα προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια» είπε ο εκπρόσωπος του δήμου.

 

Μάλιστα ο δήμος, έκανε και καλύτερη τιμή στην εκκλησία που πλήρωσε 900 δολάρια για να κάνει την περιφορά όνο στο δρόμο που είναι η εκκλησία και οι πιστοί πάνε πάνω-κάτω μόνο στην ευθεία του δρόμου.

 

Μάλιστα ο ίδιος δήμος ζήτησε χρήματα και από άλλη εκκλησία της περιοχής, τα οποία ο ιερέας δεν κατέβαλε και προτίμησε ά, σύμφωνα με τα Νέα, να κάνει την περιφορά μόνο στον περίβολο της εκκλησίας.

 

Ο ιερέας του Αγίου Αντωνίου, Ιωάννης Δεμερτζίδης, έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση που περιορίζει την θρησκευτική ελευθερία».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr