Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 21.000 οι νεκροί από κορωνοϊό - Μείωση των εισαγωγών σε ΜΕΘ και νοσοκομεία

Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 21.000 οι νεκροί από κορωνοϊό - Μείωση των εισαγωγών σε ΜΕΘ και νοσοκομεία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία ανέρχεται σε 162.488. Οι νεκροί έφτασαν τους 21.067. Παράλληλα, 37.130 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 159.516 και είχαν χάσει την ζωή τους 20.465 άνθρωποι ενώ 35.435 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 602 ασθενείς και καταγράφηκαν 2.972 νέα κρούσματα. 1695 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.186 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.011 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 73.094 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 60.326 και οι νεκροί 11.142. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 20.752, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.705. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 14.432, με 906 νεκρούς. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει μείωση σε σχέση με χθες (181 λιγότερα κρούσματα) ενώ ο αριθμός των θανάτων σήμερα δεν περιορίζεται. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 36 περισσότεροι ασθενείς .

Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, για ενδέκατη συνεχή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, ενώ περιορίζονται ελαφρά και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο. Οι θεραπευμένοι είναι 471 περισσότεροι από χθες . Οι ειδικοί του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τονίζουν ότι η μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στο νοσοκομείο και στις εντατικές μονάδες θεραπείας, είναι στοιχεία που δημιουργούν βάσιμη ελπίδα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων, δυστυχώς, θα είναι ο τελευταίος που θα αρχίσει να περιορίζεται.

Αύξηση στα πρόστιμα και νέα έρευνα για τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας

Μεγάλη αύξηση στα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν λόγω παραβίασης των κανόνων της υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι, σημειώθηκε χθες, δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, έκαναν σήμερα γνωστό οι ιταλικές αρχές. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 16.545 πολίτες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν εκτός σπιτιού χωρίς βάσιμη αιτία. Ογδόντα οκτώ είχαν υπογράψει αναληθή υπεύθυνη δήλωση και 29 είχαν σπάσει την καραντίνα, παρά το ότι είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό. Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, οι έλεγχοι ξεπέρασαν τις 252.000. Η ενάρετη συμπεριφορά των Ιταλών, που είχε διαπιστωθεί το σαββατοκύριακο, δεν συνεχίσθηκε κατά την χθεσινή ημέρα.

Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, η οικονομική αστυνομία της χώρας πραγματοποιεί εφόδους στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας του Μιλάνου, το Pio Albergo Trivulzio, και σε άλλους τέσσερις, στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας. Πρόκειται για την συνέχεια εισαγγελικής έρευνας για να εξακριβωθεί αν οι διευθύνσεις των οίκων ευγηρίας ευθύνονται για εκ προμελέτης ανθρωποκτονία, σε ότι αφορά τον θάνατο τουλάχιστο τριακοσίων ηλικιωμένων.

Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Τύπο, μεταφέρθηκαν ασθενείς με κορωνοϊό, μέσα στα κτίρια των οίκων ευγηρίας χωρίς να τηρηθούν τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης για το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με καταγγελίες νοσηλευτών, σε πολλές περιπτώσεις τους ζητήθηκε να μην φορέσουν ούτε τις μάσκες προστασίας «για να μην δημιουργήσουν κλίμα υπερβολικής ανησυχίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM